Del

Læringscenterets dag blev den største nogensinde

Flere end 200 var tilmeldt, da CFU Absalon tirsdag inviterede til ”Læringscenterets Dag”, hvor læringsvejledere, skoleledere, bibliotekarer, kommunale konsulenter og andre var med til en dag fyldt med fagligt input.

Hvordan skaber man et velfungerende læringscenter, hvor der skabes god synergi mellem vejledere, lærere, pædagoger, ledelse, bibliotekarer – og andre omkring eleverne? Det var et af de helt centrale spørgsmål, da 185 oplagte deltagere tirsdag den 29. august mødte ind til en spændende dag på Campus Roskilde. Her mødte deltagerne en veloplagt medarbejderstab fra CFU, der havde forberedt en dag, hvor de kunne give deltagerne ny viden, nye færdigheder og ny inspiration.

På dagen var der gjort meget ud af at skabe et rigtigt spændende miljø med en stor udstilling midt i den centrale indgangshal, hvor snakken gik ivrigt i pauserne. Her kunne man se de mange læremidler og debattere, hvordan de kunne bruges. Såvel fagbøger som spil, elektronik, virtual reality og andet materiale fra CFU´s store samling var med på torvet. Som noget helt nyt var der mulighed for at lægge billet ind på et mobilt Maker Space med bl.a. 3D-printere og lasercuttere der gør det muligt at for en skole at arbejde med teknologierne i undervisningen.

I auditoriet deltog alle i tre meget spændende oplæg med væsentlige nøglepersoner indenfor området. Anders Seneca lagde ud med perspektiver på hvad der skal til for at lykkes med sine projekter, efterfulgt af Kasper Kjeldgård Stoltz  der gav nogle eksempler på  det fysiske læringsrums betydning for undervisningen. Læringskonsulent fra ministeriet Thomas Jensen talte om det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning.

Læringscentrets dag har de senere år fået flere og flere deltagere og er blevet en af de store begivenheder inden for læring i Region Sjælland, idet skoler fra hele regionen sender deltagere - samtidig  har CFU øget indsatsen på området.

Præsentationer og materialer fra konferencen findes her

Du kan se billeder fra dagen her

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Formand for akkrediteringsråd underviser på Absalon
Når man både er lærer, formand for akkrediteringsrådet og tidligere har været børne og kulturdirektør, så har man masser af guldkorn at give videre.…
Forfatterpris til lektor på sygeplejerskeuddannelsen
Olaf Falkenberg Nielsen har netop modtaget ”Gyldendals formidlingspris” for blandt andet bidrag til lærebogsserien ”Hånden på hjertet”.
Lærerkursus - Madkamp 2017
Hvert år afholder Madkamp kurser for alle, der underviser i madkundskab. I år er temaet ”Konserver din køkkenhave”, som blandt andet omhandler…
120 satte fokus på bevægelse og udvikling
Tværfagligt samarbejde om bevægelse og udvikling er blevet et fokusområde på Professionshøjskolen Absalon, der nu har gennemført den første store…
Cxense Display