Del

Læringscenterets dag blev den største nogensinde

Flere end 200 var tilmeldt, da CFU Absalon tirsdag inviterede til ”Læringscenterets Dag”, hvor læringsvejledere, skoleledere, bibliotekarer, kommunale konsulenter og andre var med til en dag fyldt med fagligt input.

Hvordan skaber man et velfungerende læringscenter, hvor der skabes god synergi mellem vejledere, lærere, pædagoger, ledelse, bibliotekarer – og andre omkring eleverne? Det var et af de helt centrale spørgsmål, da 185 oplagte deltagere tirsdag den 29. august mødte ind til en spændende dag på Campus Roskilde. Her mødte deltagerne en veloplagt medarbejderstab fra CFU, der havde forberedt en dag, hvor de kunne give deltagerne ny viden, nye færdigheder og ny inspiration.

På dagen var der gjort meget ud af at skabe et rigtigt spændende miljø med en stor udstilling midt i den centrale indgangshal, hvor snakken gik ivrigt i pauserne. Her kunne man se de mange læremidler og debattere, hvordan de kunne bruges. Såvel fagbøger som spil, elektronik, virtual reality og andet materiale fra CFU´s store samling var med på torvet. Som noget helt nyt var der mulighed for at lægge billet ind på et mobilt Maker Space med bl.a. 3D-printere og lasercuttere der gør det muligt at for en skole at arbejde med teknologierne i undervisningen.

I auditoriet deltog alle i tre meget spændende oplæg med væsentlige nøglepersoner indenfor området. Anders Seneca lagde ud med perspektiver på hvad der skal til for at lykkes med sine projekter, efterfulgt af Kasper Kjeldgård Stoltz  der gav nogle eksempler på  det fysiske læringsrums betydning for undervisningen. Læringskonsulent fra ministeriet Thomas Jensen talte om det pædagogiske læringscenters rolle i skolens kapacitetsopbygning.

Læringscentrets dag har de senere år fået flere og flere deltagere og er blevet en af de store begivenheder inden for læring i Region Sjælland, idet skoler fra hele regionen sender deltagere - samtidig  har CFU øget indsatsen på området.

Præsentationer og materialer fra konferencen findes her

Du kan se billeder fra dagen her

Studerende og Søren Pind talte om tid til relationer
Tid til relationer og medmenneskelig kontakt blev omdrejningspunktet for diskussion, da Uddannelses og forskningsminister Søren Pind i dag valgte at…
Diplomforløb hjælper borgere med livstruende sygdom
Et team af sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, social- og sundhedsassistenter i Solrød Kommune inddrages i år i et forløb, der skal…
Palliativt diplomforløb samlede sundhedspersonalet
Sygeplejerske Louise Bang og fysioterapeut og Rie Svensson er blevet bedre til at arbejde sammen om at hjælpe borgerne og pårørende efter et…
Absalon skal undersøge pædagogers rolle i undervisningen
Pædagoguddannelsen i Absalon står i spidsen for et projekt mellem UVM og BUPL om Pædagoger mellem skole og fritid.
Spot på billedkunst
Få rystet spindelvævene ud af undervisningsplanen med tre forskellige billedkunstkurser for lærere og pædagoger i februar, marts og april 2018.
Cxense Display