Del

UCSJ-studerende hjælper iværksættere

To studerende på hhv. Leisure Management og pædagog-uddannelsen er initiativtagere i et nyt samarbejde med Guldborgsund Kommune, CELF og Business Lolland-Falster, der skal hjælpe unge til at starte deres egne virksomheder. Kampagnen hedder ”Ung og iværksætter”.

Iværksætteri er ikke kun noget, der foregår på dyre adresser i København – det kan lige så godt ske i en garage, et ungdomsværelse eller på et hjemmekontor. Og man behøver hverken at være Marc Zuckerberg eller have en helt unik ide, hvis man spørger Nicolaj Sand og Martin Trane, der læser hhv. Leisure Management og pædagog. Sammen med en tredie iværksætter Alxander Juul Jakobsen, der har gået på Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) vil de - som ejere af egne virksomheder i Guldborgsund Kommune - vise andre unge mennesker vejen. 

”Det handler ikke om at have verdens bedste idé for at starte en virksomhed. Og man behøver bestemt heller ikke være over fyrre og gå i jakkesæt for at give det et skud. Du får aldrig mere tid, end når du er ung, så det er bare med at komme i gang, før du skal op og synge godnatsange klokken tre om natten,” siger Nicolaj Sand, som selv er stifter af Meptek, en virksomhed der hjælper børn og unge med at klare sig bedre i skolen. 

Kampagnen ”Ung og iværksætter” skydes i gang 1. oktober, og de tre unge iværksættere har bred opbakning til deres projekt. Kampagnen skal sørge for at gøre opmærksom på, at det er muligt at være ung iværksætter på Lolland-Falster, men også hjælpe spirende iværksættere med at komme i gang helt konkret. Kampagnen består af 3 bølger: Inspiration i form af oplæg, Netværkscaféer og sparring og til sidst fordybelse på iværksætter camps. 

Borgmesteren bakker op
Blandt fortalerne for mere iværksætteri på Sydhavsøerne er John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune. Han ser gerne, at flere unge får øjnene op for de mange muligheder, der er for at være sin egen chef på Lolland-Falster. 

"Det er et fantastisk initiativ og meget vigtigt, at vores unge får øjnene op for muligheden for at starte egen virksomhed. Denne kampagne skal gerne give et skub til de unge, der går med drømmen om at skabe sit eget. Nu er muligheden her og med kampagnen er der gode folk til at søge sparring og rådgivning hos. Det er nu de skal ud af busken! Iværksætteri er jo en af de ting, jeg gerne ser meget mere af. Det skaber nemlig nye, spændende arbejdspladser, som kan være med til at skabe vækst her på Lolland Falster," siger John Brædder.

De første aktiviteter har allerede været i gang. Den 15. oktober blev der afholde et helt gratis såkaldt ”Workout of the day”, hvor der blandt andet blev lavet øvelser i ideudvikling og andre relevante værktøjer.

Foto: Fra venstre: Alxander Juul Jakobsen, Nicolaj Sand samt Martin Trane.

 

UC-samarbejde på KL's Børne & Unge topmøde
Eksperter fra alle professionshøjskoler arbejder i år sammen på den samme stand på KL’s Børne & Unge topmøde i Aalborg.
Fokuseret feedback i fremmedsprog
Læs sprogkonsulent Ulla Krogsgaards artikel om, hvordan fokuseret feedback undervejs i elevernes arbejdsproces kan motivere eleverne og hjælpe dem…
Dinosaur-app fik Profprisen
En idé til en app, der kan gøre det sjovere og mere lærerigt at besøge den kommende dinosaurskov i Knuthenborg Safaripark vandt i sidste uge…
Regional uddannelse skal undersøges globalt
Hvordan breder man bedst muligt god uddannelser ud til alle yderområderne i et land? Det bliver det centrale spørgsmål i et nyt forskningsprojekt,…
Rigtig løn skaber varig tilknytning til arbejdsmarkedet
Efteruddannelse og deling af ny viden hjælper flere i arbejde. Det var en af pointerne, da medarbejdere ved Absalon i sidste måned besøgte 180…
Cxense Display