Del

UCSJ-studerende hjælper iværksættere

To studerende på hhv. Leisure Management og pædagog-uddannelsen er initiativtagere i et nyt samarbejde med Guldborgsund Kommune, CELF og Business Lolland-Falster, der skal hjælpe unge til at starte deres egne virksomheder. Kampagnen hedder ”Ung og iværksætter”.

Iværksætteri er ikke kun noget, der foregår på dyre adresser i København – det kan lige så godt ske i en garage, et ungdomsværelse eller på et hjemmekontor. Og man behøver hverken at være Marc Zuckerberg eller have en helt unik ide, hvis man spørger Nicolaj Sand og Martin Trane, der læser hhv. Leisure Management og pædagog. Sammen med en tredie iværksætter Alxander Juul Jakobsen, der har gået på Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) vil de - som ejere af egne virksomheder i Guldborgsund Kommune - vise andre unge mennesker vejen. 

”Det handler ikke om at have verdens bedste idé for at starte en virksomhed. Og man behøver bestemt heller ikke være over fyrre og gå i jakkesæt for at give det et skud. Du får aldrig mere tid, end når du er ung, så det er bare med at komme i gang, før du skal op og synge godnatsange klokken tre om natten,” siger Nicolaj Sand, som selv er stifter af Meptek, en virksomhed der hjælper børn og unge med at klare sig bedre i skolen. 

Kampagnen ”Ung og iværksætter” skydes i gang 1. oktober, og de tre unge iværksættere har bred opbakning til deres projekt. Kampagnen skal sørge for at gøre opmærksom på, at det er muligt at være ung iværksætter på Lolland-Falster, men også hjælpe spirende iværksættere med at komme i gang helt konkret. Kampagnen består af 3 bølger: Inspiration i form af oplæg, Netværkscaféer og sparring og til sidst fordybelse på iværksætter camps. 

Borgmesteren bakker op
Blandt fortalerne for mere iværksætteri på Sydhavsøerne er John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune. Han ser gerne, at flere unge får øjnene op for de mange muligheder, der er for at være sin egen chef på Lolland-Falster. 

"Det er et fantastisk initiativ og meget vigtigt, at vores unge får øjnene op for muligheden for at starte egen virksomhed. Denne kampagne skal gerne give et skub til de unge, der går med drømmen om at skabe sit eget. Nu er muligheden her og med kampagnen er der gode folk til at søge sparring og rådgivning hos. Det er nu de skal ud af busken! Iværksætteri er jo en af de ting, jeg gerne ser meget mere af. Det skaber nemlig nye, spændende arbejdspladser, som kan være med til at skabe vækst her på Lolland Falster," siger John Brædder.

De første aktiviteter har allerede været i gang. Den 15. oktober blev der afholde et helt gratis såkaldt ”Workout of the day”, hvor der blandt andet blev lavet øvelser i ideudvikling og andre relevante værktøjer.

Foto: Fra venstre: Alxander Juul Jakobsen, Nicolaj Sand samt Martin Trane.

 

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Formand for akkrediteringsråd underviser på Absalon
Når man både er lærer, formand for akkrediteringsrådet og tidligere har været børne og kulturdirektør, så har man masser af guldkorn at give videre.…
Forfatterpris til lektor på sygeplejerskeuddannelsen
Olaf Falkenberg Nielsen har netop modtaget ”Gyldendals formidlingspris” for blandt andet bidrag til lærebogsserien ”Hånden på hjertet”.
Lærerkursus - Madkamp 2017
Hvert år afholder Madkamp kurser for alle, der underviser i madkundskab. I år er temaet ”Konserver din køkkenhave”, som blandt andet omhandler…
120 satte fokus på bevægelse og udvikling
Tværfagligt samarbejde om bevægelse og udvikling er blevet et fokusområde på Professionshøjskolen Absalon, der nu har gennemført den første store…
Cxense Display