Del

Matchmaking af studiejob i biotekbyen Kalundborg

Studerende på uddannelsen diplomingeniør i bioteknologi og virksomheder var mandag sat i stævne, da cirka 20 studiejob skulle besættes i og nær Kalundborg.

Ud over at være tæt på de studerende i hele deres studietid, stiller virksomhederne nemlig også velvilligt op med studiejob til de studerende, så de studerende også ad denne vej får tidlig erfaring og adgang til virksomheder i Kalundborg og omegn.

Det årlige studiejob-event for de studerende i Kalundborg er arrangeret af Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance, og eventet sørgede i år for at over 20 studiejob fra virksomheder blev mødt af studerende på jagt efter et studiejob, så huslejen kan betales og det lokale netværk udvides i studietiden.

Speeddating og mingling

De studerende havde på forhånd indsendt deres CV, og der var planlagt 2-3 jobsamtaler til hver studerende på tværs af virksomheder og kommuner. Derudover var der mellem samtalerne mulighed for at mingle og networke med virksomheder og øvrige interessenter, der var dukket op for at møde Absalons studerende om fremtidige jobmuligheder.
Virksomhederne der stillede op med job talte bl.a. Equinor Refining Denmark, Novo Nordisk, Novozymes, Kalundborg Kommune og Odsherred kommune, som alle bød ind med et eller flere forskellige typer af studiejob til de studerende.

Det vigtige studiejob for nye tilflyttere

Det er andet år eventen afholdes, og arrangementet er med til at hjælpe virksomheder og studerende med at finde hinanden. Det betyder ikke mindst meget for studerende tilflyttere i Kalundborg, der skal finde fodfæste i en ny by, hvilket i særlig høj grad gælder Absalons internationale studerende, der har stor glæde af at blive en del af en dansk arbejdsplads allerede i studietiden.

I 2017 blev hele 22 studiejob besat af nye biotekstuderende, og der forventes cirka samme niveau i 2018.

Se også omtale og billedserie på tvkalundborg.dk

 

 

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display