Del

MUS-tid: Husk 80 procent støtte

I disse uger og måneder står den på MUS, PUS og LUS på mange arbejdspladser, og så er der god grund til at huske, at man som ansat i både kommune, stat og region har mulighed for at få op til 80 procent i støtte, så arbejdsgiveren altså kun betaler 20 procent.

Oftest aftales kompetenceudviklingen i forbindelse med udviklingssamtalen, og der aftales et konkret forløb og en økonomisk ramme. Men kompetenceudviklingen kan også handle om et fælles uddannelsesforløb, som flere medarbejdere deltager i, fortæller David Gullberg, der er chefkonsulent i Center for socialt arbejde og forvaltning hos UCSJ:

”Alt for mange er ikke klar over, at man faktisk kan få op til 25.000 kroner i støtte pr. person pr. uddannelse, og at støtten også gives til fælles kompetenceudvikling", siger han og fortæller, at man også kan få op til 80 procent refunderet af andre udgifter – eksempelvis bøger. 

Bestemte kurser i overenskomst
Støtten til uddannelse er konkret afsat i overenskomsterne, hvori det er specificeret, hvilke typer af kompetenceudvikling, der er omfattet. Blandt andet fås kurser og moduler på akademi-, diplom- og masterniveau, så der er gode muligheder for at nå langt for uddannelsespengene, mener David Gullberg.

”Man kan jo sige, at fem personer kan få samme uddannelse som én, og melder mange sig til samme forløb, så er der også bedre mulighed for at få skræddersyet et forløb, der lægger sig tæt op ad de lokale behov samtidig”, siger han. 

1000 kroner for et kursus
Med de 80 procent i rabat kan man for bare 1000 eller 2000 kroner få et akademi- eller diplommoduler på 5-10 ECTS point. Altså moduler, der kan være målrettet en specifik praksis og kan anvendes direkte i arbejdet. David Gullberg understreger dog, at uddannelsen ikke vil være helt frit valg, da den skal aftales med arbejdsgiveren, som betaler de 20 procent:

”Men de fleste arbejdsgivere er interesseret i, at medarbejderne får en kompetenceudvikling, der interesserer dem, så der er god grund til at byde ind nu, hvis man har nogle konkrete ønsker”, siger han.

Søg inden 10. maj
Der kan også gælde bestemte frister for særlige puljer og ordninger. Eksempelvis gælder der en frist på 10. maj for søgning om støtte til udvikling af jobkonsulenter og virksomhedskonsulenter i jobcentre, der skal udvikle deres virksomhedsrettede arbejde. Fristen gælder et forhåndstilsagn, som kan søges i samarbejde med den lokale professionshøjskole, så man behøver ikke at have alle detaljer fastlagt inden ansøgningen. Støtten gives både til den enkelte eller til hele afdelingen, og man kan selv skræddersy forløbet. Puljen er udmøntet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Forhåndstilsagnet gives efter først-til-mølle princippet. 

Selv om udviklingsforløb i princippet kan søges gennem den almindelige kompetenceudviklingsfond på et senere tidspunkt, anbefaler David Gullberg alligevel, at man søger netop denne fond inden 10. maj, fordi der hurtigt og nemt kan fås et målrettet tilskud til kompetenceudvikling inden for det meget aktuelle virksomhedsrettede arbejde. Når puljer supplerer kompetencefondene, rækker de samlede kompetenceudviklingsmidler endnu længere, så der er også ræson i at bruge disse særlige puljer. 

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Formand for akkrediteringsråd underviser på Absalon
Når man både er lærer, formand for akkrediteringsrådet og tidligere har været børne og kulturdirektør, så har man masser af guldkorn at give videre.…
Forfatterpris til lektor på sygeplejerskeuddannelsen
Olaf Falkenberg Nielsen har netop modtaget ”Gyldendals formidlingspris” for blandt andet bidrag til lærebogsserien ”Hånden på hjertet”.
Lærerkursus - Madkamp 2017
Hvert år afholder Madkamp kurser for alle, der underviser i madkundskab. I år er temaet ”Konserver din køkkenhave”, som blandt andet omhandler…
120 satte fokus på bevægelse og udvikling
Tværfagligt samarbejde om bevægelse og udvikling er blevet et fokusområde på Professionshøjskolen Absalon, der nu har gennemført den første store…
Cxense Display