Del

Nu kan du læse til bioanalytiker i Kalundborg

Fra sommeren 2019 er det muligt at tage hele bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg. Samtidig bliver der optaget flere studerende på uddannelsen, som hospitalerne efterspørger.

Indtil nu har det kun været muligt at tage en del af uddannelsen som bioanalytiker i Kalundborg, mens resten skulle tages i Næstved. Men fra sommeren 2019 kommer det til at ændre sig. Nu bliver det muligt at tage hele uddannelsen i både Kalundborg og Næstved.

”Det er vi meget glade for, for det betyder kort sagt, at vi får uddannet flere af de eftertragtede bioanalytikere”, siger Dorthe Kjær Pedersen, der er centerchef for Centre for Engineering and Science. 

Med det nye uddannelsessted kan fange dem, der ikke har lyst til at rejse væk fra Kalundborg og omegn, og som har svært ved at få det hele til at hænge sammen, hvis de under en del af deres uddannelse skal rejse frem og tilbage til Næstved. Det bliver simpelthen mere enkelt for dem at uddanne sig”. 

Lige nu er 15 studerende i gang med at uddanne sig til bioanalytiker i Kalundborg, der indtil videre har fungeret som en uddannelsessatellit for hoveduddannelsen i Næstved. 

”Med godkendelsen af Kalundborg som nyt uddannelsessted, har vi på bioanalytikeruddannelsen samtidig fået lov til at optage flere studerende, så vi nu er oppe på 73 optagne i alt i Næstved og Kalundborg. Det betyder, at vi kommer til at øge antallet af bioanalytikere i Region Sjælland, for der er rigtig gode jobmuligheder”, fortæller centerchef Dorthe Kjær Pedersen.

Indtil for to år siden var der ingen videregående uddannelser i Kalundborg. Men nu er uddannelserne begyndt at skyde op, og Kalundborg er ved at udvikle sig til en rigtig studieby, hvor uddannelsesmiljøet blomstrer. 

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display