Del

Ny bog skal gøre pædagogiske bachelorprojekter lettere

To UCSJ-ansatte er medforfattere og fagredaktør på en ny bog, der skal gøre det lettere at gennemføre sit bachelorprojekt. Bogen henvender sig til alle studerende på pædagoguddannelsen og læreruddannelsen, og er tænkt som en metodebog, der anvendes helt fra studiestart.

Bogen gennemgår en række af de metoder, man kan bruge i undersøgelse af pædagogisk praksis og konkret i projektarbejdet og omhandler blandt andet:

- Metoder med anvendelse af litteratur.
- Interview, observation og casestudie.
- Narrative metoder.
- Spørgeskemaundersøgelser.
- Studier med intervention.

Kapitlerne er alle skrevet af forfattere, som har specifikt kendskab til og forstand på eller erfaring med de konkrete metoder. Fra UCSJ gælder det forfatterne Ditte Schüntz, der er specialkonsulent i kvalitetsafdelingen hos UCSJ samt Gitte Riis Hansen, der er specialkonsulent i Center for Pædagogik.

Gitte Riis Hansen har taget initiativ til bogen og er fagredaktør sammen med Søren Pjengaard fra Læreruddannelsen på University College Nordjylland og Stinne Glasdam fra Lunds Universitet.

Gitte Riis Hansen fortæller:
- Jeg har taget initiativ til bogen, fordi jeg mener, at der mangler en bog, der kan sætte bedre fokus på, hvordan de studerendes på forskellige måder kan arbejde med undersøgelse af praksis. Udgivelsen sætter meget målrettet fokus på de forskellige metoder, deres videnskabsteoretiske afsæt og ikke mindst metodernes anvendelse. At arbejde med metoder til undersøgelse af pædagogisk praksis er væsentligt i de uddannelserne, som bogen henvender sig til – bl.a. fordi der i tiden er forventninger om at man i professionernes arbejde er understøttet af dataindsamling, og datainformeret praksis.

Bogen henvender sig primært til studerende og undervisere inden for professionsbacheloruddannelser på det pædagogiske område.

Bogen koster 311 kr. og kan købes på forlaget Munksgaard eller hos SAXO.com

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Ledige pladser til Historielærernes dag 2017
Du kan stadig nå at tilmelde dig historiekonferencen, som finder sted 26. oktober 2017 på Campus Roskilde.
Lærerkursus - Madkamp 2017
Hvert år afholder Madkamp kurser for alle, der underviser i madkundskab. I år er temaet ”Konserver din køkkenhave”, som blandt andet omhandler…
120 satte fokus på bevægelse og udvikling
Tværfagligt samarbejde om bevægelse og udvikling er blevet et fokusområde på Professionshøjskolen Absalon, der nu har gennemført den første store…
Vinder af lærebogspris: Elever skal opdage matematikken
Et lærebogssystem til matematik kaldet ”KonteXt Plus” har modtaget ”Alineas læremiddelpris 2017”. Systemet tager afsæt i den nyeste didaktik og…
Cxense Display