Del

Vellykket debut ved DM i Entreprenørskab

Absalon havde to projekter med i finalen - begge drevet af pædagogstuderende, der fik prøvet kræfter med at bringe entreprenørverdens forretningstankegang og pædagogikkens sociale værdier tættere på hinanden.

Pædagoguddannelsen ved Absalon deltog for første gang i år i DM i Entreprenørskab for korte og mellemlange videregående uddannelser.

Det blev til en flot debut, da to ud af tre deltagende grupper gik hele vejen til den nationale finale, der blev afholdt den 31. maj på Børsen i København.

I finalen dystede 20 projekter fra et bredt udsnit af korte og mellemlange videregående uddannelser om førstepræmien på 50.000 kroner, som i sidste ende gik til en gruppe fra Erhvervsakademi Aarhus.

Pædagogstuderende Pernille Sofie Rosendal Petri stod sammen med medstuderende Julie Hegelund Engelhardt Morsø Baltersen for Absalons ene bidrag i finalen. Det var læringsspillet ’Verden fra Oven’, der har som mål at styrke kulturel vidensdeling blandt børn af flygtninge og indvandrere.

”Det var en positiv oplevelse, selv om nogle af dommerne var meget opsatte på at vide, hvordan man vandt spillet, mens vi jo synes, at dialogen med børnene over spillet er det egentlige mål”, fortæller hun.

Plads til projekter i egen praksis
Ifølge lektor ved Absalon Mikkel Snorre Wilms Boysen, som står for undervisningen i entreprenørskab på pædagoguddannelsen og har ageret vejleder for deltagerne i konkurrencen, var det netop et mål med deltagelsen at bringe to verdener tættere sammen, som kan lære meget af hinanden.

”De studerende blev klogere på, hvordan man tænker økonomi og afkast ind i projekterne, mens pædagogernes mere socialt fokuserede idéer affødte en god dialog med arrangørerne om, hvordan man i fremtiden bør bedømme projekternes potentiale, så der bliver plads til projekter, der primært har sigte på at udvikle egen pædagogisk praksis indefra”, fortæller han.

Konkurrencen har været afholdt af Fonden for Entreprenørskab siden 2008, og det er første gang, der deltog pædagogstuderende.

Bevægelsesapp og læringsspil
Absalon deltog ud over læringsspillet ’Verden fra Oven’ med app'en ’Active Play & Learning’, som skal fremme bevægelse i undervisningen og er udviklet af Kitt Vilbrand og en medstuderende.

Vinderprojektet Kale Nyabo fra Erhvervsakademi Aarhus støtter enlige mødre i Uganda ved at sælge de håndlavede accessories, som mødrene laver, online. For Pernille Sofie Rosendal Petri var det positivt at få indblik i og få opbygget et netværk i entreprenørverden.

”Nu ved jeg, hvem jeg kan gå til, hvis jeg en anden gang skal udvikle enten på idé- eller på konkret produktniveau. Og så er det ingen skade til at få træning i at tænke innovativt og anderledes, hvad end man har entreprenør- eller pædagogdrømme”, siger hun.

 

 

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display