Del

Politikere debatterede uddannelse i Næstved

Region Sjællands fremtid var til debat på Campus Næstved, da seks politikere tørnede sammen for at diskutere uddannelse og velfærd.

Er der håb for provinsen?

Det var den lidt provokerende overskrift, da Absalon 1. april havde inviteret til politisk debatmøde på Campus Næstved om uddannelses- og velfærdspolitiske temaer i Region Sjælland.

Deltagerne i paneldebatten var René Christensen (DF), Jacob Jensen (V), Magnus Heunicke (S), Zenia Stampe (RV) John Axelsen (LA) og Anne Valentina Berthelsen (SF). Det hele blev styret med bestemt hånd af Ivan Nielsen, der er politisk redaktør på TV Øst. 

”Vi vil gerne bruge campus som en levende del af byen, og vil vi gerne sætte fokus på Regionens fremtid”, sagde Absalons HR og Kommunikationschef Ole Worregård i sin velkomst, inden politikerne blev sluppet løs og fik et minut hver til at præsentere deres politik.

Kog i gryden

”Hvordan skaber vi attraktive uddannelsesbyer”, lagde ordstyrer Ivan Nielsen ud med at spørge politikerne foran de fremmødte studerende og besøgende udefra.

Der kom hurtigt kog i debatgryden. 

Magnus Heunicke kastede sig straks over omprioriteringsbidraget og nedskæringer på uddannelsesområdet, mens René Christensen hurtigt svarede, at det handler om at se på, hvad vi egentlig får ud af vores penge. 

Anne Valentina Berthelsen ville have fokus på større investeringer i den kollektive transport, så der bliver bedre adgang til uddannelsesinstitutionerne, mens Zenia Stampe understregede behovet for at prioritere anderledes, end vi gør nu. Alle blandede sig i debatten. 

Skar igennem

Ordstyrer Ivan Nielsen havde fået sin sag for og måtte flere gange skære igennem, ligesom en spørger fra salen også ville have klare svar:

”Jeg er egentlig ligeglad med, hvem der har skåret hvad og hvorfor, vi skal have debatten tilbage på sporet, tilbage på uddannelse. Det skal I løse”.

Nogle ting kunne politikerne dog blive enige om. Uddannelser skal tilbydes bredt i regionen, der skal ikke spares på sygeplejerskeuddannelsen – og erhvervsuddannelsernes negative image skal der gøres noget ved.

De klare svar var dog svære at få.

”Vi langt over halvvejs inde i debatten, og vi har kun nået halvandet af de punkter, jeg har på min seddel”, sagde ordstyrer Ivan Nielsen drillende, og forsøgte at få politikerne til at holde sig til emnerne.

Valgkampen er i gang.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display