Del
Scientific Director til Biomanufacturing Project House

Scientific Director til Biomanufacturing Project House

Den 1. maj 2021 starter Thomas Neergaard som Scientific Director for Biomanufacturing Project House (BPH) i Kalundborg, hvor han skal være med til at udvikle et stærkt uddannelses- og forskningscenter med fokus på industri 4.0 bioproduktion og industriel bæredygtighed.

Som Scientific Director hos BPH skal Thomas Neergaard drive samarbejdet med industripartnerne og forskere og kandidatstuderende. Hans primære opgave vil være at sikre videnskabelig og teknisk ekspertise og kvalitet i alle BPH-aktiviteter og -projekter, samt at udvikle en videnskabelig projekt pipeline baseret på industriens styrker og behov for digitalisering, automatisering og bæredygtig produktionen.

"Jeg er virkelig beæret over at have fået denne spændende mulighed, og jeg glæder mig meget til at blive en del af BPH. Jeg ser naturligvis frem til at kunne bruge min viden om bioindustrien og forskningsverdenen til at støtte udviklingen af industrien i Kalundborg igennem et tættere samarbejde med universiteterne. - og så ser jeg frem til at hjælpe de kommende specialestuderende, som vælger at lave deres speciale her i Kalundborg. Målet er, at de skal få en rigtig god oplevelse i samarbejdet med de lokale industrier - og vice versa" siger Thomas Neergaard.

Jeg er virkelig beæret over at have fået denne spændende mulighed og glæder mig meget til at blive en del af BPH


Thomas har kandidat og ph.d. i Biokemi og Molekylærbiologi fra Syddansk Universitet og dermed et stærkt naturvidenskabeligt fundament. Ansættelsen af Thomas er en enestående mulighed for at styrke samarbejdet mellem uddannelser, industrien og studerende yderligere.

Den kommende Scientific Director kommer fra en stilling som Director for en produktionsfacilitet på Novo Nordisk i Kalundborg, hvor han har haft ansvar for produktionen af udgangsmaterialet til en lang række af Novo Nordisk' diabetesprodukter samt produkter til behandling af overvægt. Med sine 20 års erfaring fra Novo Nordisks produktion i Kalundborg, heraf de seneste 14 år som Director med ansvar for fabrikker og ledelsesgrupper af forskellig størrelse, har Thomas opnået stor erfaring med mange forskellige produktionsprocesser, teknikker, teknologi og udstyr.

I dag har Thomas et stort netværk blandt ledere og medarbejdere både på tværs af Novo Nordisk og produktionsfaciliteten i Kalundborg. Thomas har i de seneste år selv haft både bachelor- og specialestuderende i gæringsfabrikken hos Novo Nordisk og har naturligt fået interesse for at identificere de gode projekter og matche disse til dygtige studerende.

Thomas Neergaard er med i aftagerpanelet for Institut for Fysik, Kemi og Farmaci på Syddansk Universitet, Odense, samt i et Advisory Board for Aalborg Universitets campus i Esbjerg. Desuden er han en del af et internt board for strategic educational relations, etableret på Novo Nordisk i Kalundborg.

Anette Birck, Director for Biomanufacturing Project House, ser frem til samarbejdet med den nye Scientific Director:

"Jeg er stolt over, at vi har kunne tiltrække en kapacitet som Thomas til BPH. Han har med sin faglige baggrund og mangeårige erfaring med bioproduktion fra Novo Nordisk et solidt fundament og netværk til at skabe og udvikle samarbejdsprojekter med BPHs partnere. Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med Thomas om at udvikle BPH".

Fakta:

Biomanufacturing Project House skal fra 2022 huse kandidatstuderende fra landets universiteter, der skal lave deres specialeprojekt i samarbejde med industrien i Kalundborg, der er Skandinaviens største hub for bioteknologisk produktion.

Bag Biomanufacturing Project House står Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon. Selve bygningen forventes færdigt i slutningen af 2021. De første kandidatstuderende forventes at starte i januar 2022.

BPH's bestyrelse består af repræsentanter fra DTU (formandskab), SDU, AAU, AU, KU, Novo Nordisk AS, Novo Nordisk Fonden, Novozymes, Equinor Refining Denmark A/S samt Professionshøjskolen Absalon.

-Biomanufacturing Project House er finansieret af Novo Nordisk Fonden

-Novo Nordisk A/S sponsorer huslejen af bygningen som tillæg til bevillingen fra fonden

-Novozymes finansierer Scientific Director stillingen hos BPH

-Professionshøjskolen Absalon står for driften af Biomanufacturing Project House

Kontakt:

Anette Birck, Director, Biomanufacturing Project House. anbi@pha.dk - mobil: 7248 2554