Del

Stor opbakning til helt ny HF-praktik på Absalon

Tilmeldingen til det første HF projekt- og praktikforløb på Absalon har overgået alle forventningerne. Hele 880 elever skal i praktik som Absalon-studerende for at få klarhed over deres videreuddannelse samt styrke deres karriereafklaring.

Hele 880 elever fra 21 HF-institutioner i Region Sjælland skal være ”studerende for en dag” på Absalon, hvilket har overgået forventningerne. Der har været så stor opbakning til projektet, at Absalon har været nødsaget til at udvide praktikdagen med en ekstra dag for at imødekomme alle HF-eleverne.

Det er første gang, at Absalon åbner dørene for HF-elever på denne måde, og det er resultatet af en ny gymnasiereform som trådte i kraft i 2017. Det betyder at HF-uddannelserne nu indeholder mindst tre projekt- og praktikforløb som skal bidrage til, at eleverne reflekterer over, hvad den erhvervede viden på deres uddannelser giver af perspektiver i relation til videregående uddannelse. Èt af de projekt- og praktikforløb afvikler de altså på Absalon.

Mere afklaring – mindre frafald  

Gennem en hel dag får HF-eleverne mulighed for at blive klogere på en eller to konkrete professionsbacheloruddannelser. Det handler ikke kun om at komme tættere på eksempelvis pædagog- eller sygeplejerskeuddannelsen - men også om at få en generel fornemmelse af studiemiljøet og de læringsformer, der er særlige for professionsuddannelserne.

Målet med praktikdagen er at give HF-eleverne et mere tydeligt billede af, hvilke uddannelser Absalon udbyder. Praktikdagen skal være med til at styrke elevernes karriereafklaring, således de bliver mere afklaret i deres uddannelsesvalg. Dagen skal give eleverne en smagsprøve på Absalon og give dem et virkelighedsnært indtryk af at være studerende – og forhåbentligt give dem en afklaring på hvilken uddannelse de skal, eller ikke skal, læse efter HF. I sidste ende kan det forhåbentligt være med til at mindske frafaldet på de videregående uddannelser. 

Jørgen Brandt, uddannelsesleder på Absalons fysioterapeutuddannelse i Roskilde, har været med til at udarbejde praktikdagen for HF-eleverne. Han er glad for den store opbakning til praktikdagen og glæder sig til at tage imod eleverne: 

”Praktikdagen skal gerne være en øjenåbner for de mange uddannelsesmuligheder, som Absalon har – og hjælpe eleverne til at træffe det rette studievalg til en videregående uddannelse. Vi håber, at samarbejdet mellem HF-uddannelserne i Region Sjælland og Absalon, fører til at eleverne vælger en videregående uddannelse – og fremtidig karriere – som de engagerer sig i og ønsker at gennemføre, så vi på den måde kan mindske frafaldet,” siger han. 

Faglig case skal give indblik i Absalon

HF-eleverne besøger Absalon den 13. og 14- november, hvor de sammen med Absalons undervisere og studerende skal arbejde med selvvalgte faglige cases fra Absalons uddannelser på syv af Absalons campusser.

Dagen er bygget op med udgangspunkt i en case, som HF-elevernes underviser har udvalgt forud for besøget hos Absalon. Eleverne har op til praktikdagen arbejdet på casen som forberedelse til praktikdagen, hvor eleverne arbejder teoretisk og praktisk på at løse casen i fællesskab med Absalons undervisere og studerende. 

Projektet er et samarbejde mellem landets professionshøjskoler og udledes af gymnasiereformen fra 2016, hvor alle HF-uddannelser har fået indskrevet professionsrettede perspektiver i uddannelsens formål. 

Læs mere om projekt- og praktikforløbet.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display