Del
Studerende bag ny Leisure Management-forening

Studerende bag ny Leisure Management-forening

Én Leisure Manager står stærkere med ét netværk.
Det ved man på Leisure Management-uddannelsen, og derfor har engagerede studerende nu sat strøm til en officiel forening, som både nuværende og tidligere Leisure Management-studerende kan blive en del af.

Et socialt og fagligt fællesskab. Et stærkt netværk på tværs af årgange.
Et sted, hvor studerende kan bruge og styrke hinandens kompetencer. 

I et år hvor oplevelsesindustrien, og derigennem leisure-brancherne, i den grad er blevet sat under pres med blandt andet større arbejdsløshed og manglende turisme som følge af coronapandemien, kan det være svært som nyuddannet leisure manager at få fodfæste på arbejdsmarkedet. 

Derfor brugte en flok leisure-studerende langt fra sommeren i liggestolen. Tværtimod tog de sagen i egen hånd, og planlagde oprettelsen af Leisure Management Foreningen for at gøre hinanden bedre til at bruge hinandens forskellige kompetencer på tværs af årgange og for at styrke båndet ud til de virksomheder, der oplever stor værdi, når de ansætter en Leisure Manager. 

3-4 årlige netværksmøder

Foreningens omdrejningspunkt er afholdelse af flere årlige events, hvor medlemmer kan mødes og arbejde sammen om fagligt relevante cases fra virksomheder, høre tidligere leisure-studerende fortælle om deres karriereveje og ikke mindst deltage i netværksbarer faciliteret af en samarbejdspartner inden for leisure-brancherne.

”Vi vil med denne forening facilitere 3-4 netværksbarer/arrangementer om året, som har en faglig relevans samt muligheden for at få netværket med hinanden og styrket det interne fællesskab på tværs af udannelse – både under og efter uddannelsen. Vi tror på, at én Leisure Manager står stærkere med ét netværk”, fortæller Halid Smajlovic, Formand i Leisure Management Foreningen. 

Centerchef Randi Mølager bakker fuldstændigt op om initiativet:
“Jeg synes, det er super godt set af vores studerende, og det er skønt at de griber en af de muligheder, der er for at skabe et stærkere studiemiljø. For mig viser det virkelig den handlekraft, som vores leisure management-studerende besidder, når de går all-in på at få et tiltag som dette på benene i en på mange måder svær tid. Dertil matcher det jo 100% vores ambition i Absalon om at bygge stærkere fag-sociale miljøer op, og så skaber det jo bare endnu mere værdi, at det er aktiviteter lavet af studerende for studerende.

Kronborg Slot fik hjælp i netværksbaren

Foreningens første arrangement blev afholdt 17. september, da det stadig var muligt at mødes i lidt større grupper på tværs. Her var det Kronborg Slot, der stillede op med en case, hvor de ønskede hjælp til at skabe mindeværdige events.

Medlemmerne arbejdede i grupper på tværs af årgange og kom frem med idéer som ‘Mord på Kronborg’, hvor de besøgende i interaktion med spøgelser fik ledetråde til at opklare et mord, og ‘Spøgelseskælder’, hvor der i slottets kælder kunne laves gruppebesøg med gys og gru. 

”Jeg er meget positiv over oplevelsen af Leisure Managements nye netværksforening. For mig betyder foreningen, at jeg kan møde en masse forskellige mennesker samt, at vi kan dele og kombinere viden med hinanden omkring en fælles interesse. Casen omkring Kronborg Slot var dermed super relevant for mig i og med, at det var et fælles projekt at videreudvikle idéer til et event på slottet, selvom jeg personligt ikke selv er særligt bekendt med Kronborg Slot og dets eventmuligheder.” fortæller Frederikke Finne, fra 1. semester på Leisure Management-uddannelsen.

Det næste arrangement, der var planlagt (før de seneste coronarestriktioner), skulle have været en fysisk netværkscafé med besøg fra Tivolis Head of Customer Experience. Nu bruger foreningen i stedet årets sidste måneder på at planlægge events for det kommende år. 

Læs mere her