Del
Studerende vinder Idékonkurrence ved Danish Entrepreneurship Award 2018

Studerende vinder Idékonkurrence ved Danish Entrepreneurship Award 2018

En gruppe på fem studerende fra tre forskellige uddannelser fra Absalon vandt torsdag Idékonkurrencen for Videregående Uddannelser ved Danish Entrepreneurship Award 2018.

6700 innovative unge var torsdag den 15. november samlet til en dag fyldt med gåpåmod og kreative idéer til Danish Entrepreneurship Award 2018. Absalon havde sendt en gruppe fra det tværfaglige internationale semester Innovative Health Solutions for sundhedsuddannelser til Fredericia for at præsentere deres ide om en særlig drikkeflaske med en chip til ældre, der har problemer med dehydrering. Gruppen kunne glade og sætte kursen hjemad med førstepladsen i Idékonkurrencen for Videregående Uddannelser. 

Klog flaske hjælper mod dehydrering

Det var fem meget overvældede studerende fra sygeplejerske-, bioanalytiker- og ergoterapeutuddannelserne, der kunne gå på scenen og modtage førstepladsen og 10.000 kr. fra Otto Bruuns Fond. Olga Nygreen, Pia Poulsen, Zoe Thiny, Huyen Nguyen Ngoc og Simone Britta Søndergaard Larsen blev mødt med store klapsalver, knus og kram, da de kom ned fra scenen, og kunne næsten ikke tro på det: 

- Det var helt vildt, og vi var meget overraskede over at vinde. Vi har udviklet idéen til at helt særlig drikkeflaske med en indbygget chip, der kan hjælpe sundhedspersonale med at aflæse ældres væskeindtag og muligvis også gøre den ældre opmærksom på, at de ikke drikker noget med lyd eller lys. Vi er en gruppe med deltagere fra Belgien, Vietnam og Danmark, og vi har kunne bruge hinandens styrker og svagheder i denne arbejdsproces, lyder det samlet fra gruppen. 

Gruppen læser på ’Innovative Health Solutions (IHS)’, som såvel Absalonstuderende som udvekslingsstuderende på sundhedsuddannelser kan læse under deres uddannelse.

Største konkurrence til Danish Entrepreneurship Award 2018

Idékonkurrencen er awardens største konkurrence med omkring 2000 deltagere. Konkurrencen er for unge fra grundskolen, ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser, som hylder alle gode idéer. Deltagerne bliver bedømt på både skriftlig idébeskrivelse og pitch af dommerne fra erhvervslivet. Danish Entrepreneurship Award 2018 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med Fredericia Kommune, og er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

________________________________

Se alle vinderne her www.award2018.dk

Læs mere om modulet Innovative Health Solutions (IHS)