Del
Succes med første internationale markedskonference

Succes med første internationale markedskonference

CFU Absalon afholdt sin første internationale markedskonference den 20. november 2018 for lærere og pædagoger, der arbejder med den internationale dimension i folkeskolen, og andre interesserede.

Vi havde valgt et lidt anderledes format til konferencen, dels for at tiltrække flere deltagere, dels for at kunne tilbyde lærerne mest mulig information på den korte tid - og fordi markedsmodellen inviterer til bevægelse, smalltalk, inspiration og et flot syn med de mange stande.

Dagen startede med oplæg ved Daniel fra 9. klasse og Rebecca fra 8. klasse, begge fra Høng Privatskole. De fortalte levende om deres erfaringer med udveksling til henholdsvis Island og Grækenland, hvad det krævede af dem, og hvad de fik ud af det. Herefter holdt Rikke Ustrup fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse et oplæg om Erasmus+ programmerne.

Markedspladsen åbnede, og de 14 farvestrålende stande blev bemandet af lærere fra forskellige skoler, der arbejder internationalt, organisationer som Verdensklassen og International Teacher Organisation, SamirNepal.dk, eTwinning-ambassadøren, det nye diplommodul i interkulturel kompetence på den Frie Læreskole, Den europæiske sprogdag, CFU og det globale udsyn i samfundsfag, ligesom Europahuset bidrog med mange gratis materialer. Standene var utrolig flotte og inspirerende, og veloplagte standholdere berettede om netop deres vinkel på det internationale.

Dagen sluttede med workshops inden for felterne eTwinning, Verden ind i klassen og klassen ud i verden samt Interkulturelle og flersproglige kompetencer via mobilitet.

Mange deltagere var begejstrede for det nye konferencekoncept. Vi glæder os til at udvikle det fremover.

Vil du vide mere?

Har du brug for sparring og inspiration til arbejdet med den internationale dimension på din skole?

Kontakt CFU's konsulenter for internationalisering:

Ulla Krogsgaard: ukr@pha.dk, tlf. 7248 1959
Marianne Hubert: mkh@pha.dk, tlf. 7248 1972