Del

SundBund baner vejen til Food Days Sjælland

Siden oktober har fire grupper fra Ernæring og Sundhed knoklet med at udtænke de mest innovative fødevarer til Food Days Sjælland. I dag blev det afgjort, hvem der havde lavet de mest nytænkende produkter.

Bæredygtighed og innovation er det overvejende tema ved dagens afslutning på Food Days Sjælland, der foregår på Ankerhus i Sorø.

Fire studiegrupper fra Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Absalon fremviser resultaterne af flere måneders hårdt arbejde med at udvikle nye produkter for fire innovative fødevarevirksomheder fra Region Sjælland. I år er alle produkter baseret på grøntsager, så her dufter mildt af plantebaseret chili kebab, tomatchutney, veggiedeller og kartoffelbaserede pizzabunde, som er de fire produkter i finalen.

Den sidste gruppe på scenen i dag består af Susanne Wegener og Sofie Kraft Preuss, der har udviklet veganske pizzabunde lavet af kartofler for Storøhage Kartofler.

”Vi vil gerne have de unge til at spise flere kartofler, så vi har lavet kartofler om til pizzabunde. Unge mennesker er dem, der spiser flest pizzaer – og det er et produkt, de kender så godt i forvejen, og som de fleste elsker. Men samtidig er det er også de unge, der spiser færrest kartofler. Så det har vi forsøgt at kombinere i SundBund, som både er bæredygtige og veganske,” fortæller de.

Dommerpanelet er enige, da de kommer med deres tilbagemelding:

”De smager fantastiske – og jeres produkt er gennemarbejdet til det mindste,” melder dommerne.  

Hårdt arbejde og gode idéer

De fire grupper fik stillet deres opgave tilbage i oktober, hvor de mødtes med de fire lokale fødevareproducenter for første gang. Siden da har de knoklet med at nytænke, ideudvikle og producere de produkter, som de præsenterer til finalen i dag. Det har betydet mange timer i køkkenet for at ramme det helt rette produkt på både smag, udseende og emballage.

”Vi er kompromisløse. Kun det bedste er godt nok for os,” siger Susanne Wegener, der har været med til at udvikle SundBund.

Dagens tre dommere var også overbevidste, og SundBund løb med dagens sejr.

”Jeres produkt rammer plet i forhold til trends – og det er et utroligt velsmagende produkt. I har tænkt på madspild, bæredygtighed og brug af danske lokale råvarer. Det har virkelig stort potentiale i forhold til vækst og udvikling – det er en helt ny kategori, I har skabt.” fortæller dommerne, da de giver deres begrundelse.

”Tænk stort og vær ambitiøse. Vi tror rigtig meget på det her produkt”, afslutter de.

 Medejer og administrerende direktør for Storøhage Kartofler, Peter Anker er også meget tilfreds med gruppens produktudvikling, som han allerede nu har planer om at kigge nærmere på i forhold til en egentlig produktion af SundBund.

”Jeg er virkelig imponeret over deres arbejde. De har virkelig knoklet og lavet et meget gennemarbejdet produkt. De er meget, meget dygtige og enormt engageret, siger Peter Anker.

Udover Storøhage kartofler deltog Made In Denmark, Gartneriet Toftegaarden og Plantemageren i Food Days Sjælland, der er lavet i samarbejde med Agro Business Park via projekterne VIIRS og Connecting Zealand. 

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon