Del

Sundhed starter i børnehøjde

En gratis ’stjernestund’ med professor Bente Klarlund gav rift om pladserne i auditoriet på lærer- og pædagoguddannelsen i Vordingborg onsdag d. 27. marts.

Mere end 200 studerende lyttede med stor opmærksomhed til Bente Klarlund fortælle om den seneste forskning inden for kost, rygning, alkohol og motion. Lærere og pædagoger fra lokalområdet havde også fundet vej til foredraget, hvor Bente Klarlund satte fokus på den generelle sundhedstilstand i samfundet og hvilke faktorer, der er de tydeligste livsstilsindikatorer for, hvordan vores liv udvikler sig i fremtiden. Foredraget var ikke moraliserende, men snarere en øjenåbner med dansk og international forskning som basis. 

Lærer- og pædagogstuderende, der skal ud og arbejde med børn og unge, har en vigtig stemme i debatten om, hvordan vi undgår, at flere børn begynder at ryge eller på anden måde udvikler en usund livsstil.  

"Jeg var selv den, der blev valgt sidst til rundbold," sagde Bente Klarlund, "men jeg fandt ud af, at jeg kunne sætte det ene ben foran det andet og gå!".

 

Bevægelse i skolen

Dorte Palm, underviser i idræt på læreruddannelsen i Vordingborg, var glad for det store fremmøde: "Vi beskæftiger os meget med den forskning, der peger på, at det kan have en betydning for børns kognitive udvikling og generelle velvære, at bevægelse inddrages i skoledagen," forklarer hun. 

"Når vi bevæger os, øges mængden af brain derived neutropic factor-stoffet, BDNF. Og det hjælper hippocampus med at vokse og øger dermed evnen til at lære. Og det er da til at forholde sig til.

Campuschef i Vordingborg Stina Møllenbach tilføjede:

"På Professionshøjskolen Absalon lægger vi vægt på, at vores campusser er en aktiv del af lokalsamfundet. Derfor er det helt naturligt for os at lukke dørene op for interesserede pædagoger og lærere fra de lokale institutioner og skoler, når vi får besøg af så stor en kapacitet som Bente Klarlund. Det er gratis vidensformidling og skønt at opleve, at vi som uddannelsesinstitution kan være en drivkraft i vigtige faglige debatter.”

Bente Klarlund fik kæmpe bifald efter to timer i selskab med lærer- og pædagogstuderende i Vordingborg hos Professionshøjskolen Absalon.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display