Del

Sygeplejerskeuddannelse i Holbæk åbnet

Efter 20 år er der igen en sygeplejerskeuddannelse i Holbæk til stor glæde for Holbæk Sygehus og Holbæk, Kalundborg, Lejre og Odsherred Kommuner. Dagens hovedpersoner var de 31 nye studerende, der vil blive ’Danmarksmestre i sammenhæng’.

Sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk har været længe ønsket, og derfor var dagen i dag en glædesdag for de seks partnere bag den nye uddannelse: Region Sjælland, Holbæk, Kalundborg, Lejre og Odsherred Kommuner og Professionshøjskolen Absalon. 

Lugter af sygepleje

31 spændte studerende var mødt op i forhallen på Holbæk Sygehus, hvor de blev budt velkommen på Sundhedsfagligt Læringscenter, hvor en god portion af deres undervisning skal foregå. Ud over den teoretiske undervisning på HUSC (Holbæk Uddannelses- og Studiecenter), skal der være fokus på praktisk undervisning på sygehuset med ’mindre røv i sædet’-undervisning, som underviser Charlotte Malling forklarede de studerende. Underviseren uddybede: ’I får mere praksis med supervision, hvor vi undervisere kan facilitere på en hel anden måde. Her lugter jo langt væk af sygepleje’. 

De studerende får også brug for at blive gode praktikere, for ifølge Sundhedsfaglig Vicedirektør på Holbæk Sygehus Lone Bjørklund, skal de nye studerende også blive ’Danmarksmestre i sammenhæng’, da Holbæk sygehus har fokus på samarbejde om sammenhæng for patienten med de fire kommuner.

Lokal uddannelse

Efter et optog fra sygehuset til HUSC, i følgeskab med studerende fra 6. semester og røde balloner, nåede de studerende frem til den røde løber, der var lagt frem i dagens anledning. Under åbningens festligheder var rektor Camilla Wang, regionsrådsformand Heino Knudsen, Vicedirektør på Holbæk Sygehus Lone Bjørklund samt de tre borgmestre fra Holbæk, Lejre og Odsherred kommuner sat stævne til en kort debat. Her gav de hver især deres synspunkt på oprettelsen af den nye uddannelse. Regionsrådsformanden var fortaler for flere uddannelsestyper i lokalområderne i Region Sjælland – en bevægelse væk fra at centralisere uddannelserne for kraftigt. 

Rektor Camilla Wang var åben for at oprette uddannelser, hvor der er behov, men understregede, at det var vigtigt, at der skulle være unge, der ønskede uddannelsen – og at de unge ville blive boende. Borgmester i Holbæk Christina K. Hansen ville gøre sit bedste for at de unge studerende bliver boende i deres by og understregede, at den nye uddannelse med sin åbning ændrede positivt på alle fire kommuners DNA.

Efter den røde snor var klippet, og der var fejret med enten kaffe og morgenbrød – eller et glas med bobler – skulle de nye studerende ind i klasselokalet på HUSC til en mere gængs første studiedag.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display