Del

UCSJ giver gode råd til ernæring på TV ØST

Charlotte Mithril, der er underviser og forsker på Center for Ernæring og Rehabilitering på University College Sjælland, er fra den 17. april med i morgenprogrammet ”En god start” på TV ØST. I i alt 12 sundhedsprogrammer giver hun gode råd til madlavningen. Sund og inspirerende mad til ældre kommer i fokus, når UCSJ-underviser og forsker Charlotte Mithril fra den 17. april er med i morgenprogrammet ”En god start”. Her vil hun blandt andet byde på opskrifter på spændende retter såsom vildt-hakkebøffer med nem waldorfsalat og cremede svampe, andebryst med rødbedetatar og rygeostcreme og meget andet. Charlotte Mithril laver alle retter i studiet i selskab med Ernæring og Sundheds studerende Casper Polander, der desuden er uddannet kok. I programmerne vises, hvor enkelt det kan være at lave sunde og velsmagende retter målrettet de ældre i forskellige sammenhænge – til eksempelvis de småtspisende eller borgere med diabetes.
Det overordnede tema i udsendelserne er smag, velsmag og nydelse omkring maden og måltidet – alle vigtige faktorer, der kan være med til at højne livskvaliteten hos ældre. Dette gøres via inspiration til lækre og sunde retter og supplementer til retter, som de ældre nemt selv kan give sig i kast med hjemme. Hvert program vil have forskelligt fokus med retter udvalgt specifikt til det aktuelle emne.

Charlotte Mithril finder det oplagt, at UCSJ er med i programmet, fordi det ligger i direkte forlængelse af uddannelsens bestræbelser på at medvirke til at forbedre folkesundheden i Region Sjælland:


”Det er en fantastisk mulighed for UCSJ at være med i denne programrække, der er utrolig relevant og forhåbentligt kan give inspiration til lækre og sunde retter, man nemt selv kan lave hjemme – uanset alder”, siger Charlotte Mithril, der både underviser og forsker i folkesundhed på Ernæring og Sundhedsuddannelsen ved UCSJ. 


Ud over temaet med ernæring vil en fysioterapeut i programmet byde på morgengymnastik og gode råd til bevægelse, der hæver humøret med nogle få, enkle øvelser. Programmet byder i øvrigt også på et kig på nogle af de mange aktiviteter, der findes rundt omkring i kommunerne. 

Om ”En god start”
- Programmet er et samarbejde mellem kommunerne i sendeområdet og TV ØST – og nu altså også UCSJ.
- Programmet blev sendt for første gang den 20. marts med værten Katja Kafling i spidsen og fortsætter frem til 25. maj. UCSJ deltager i 12 programmer. Programmet fortsætter muligvis efter sommerferien.
- Der sendes mandag til torsdag. Du kan se udsendelserne online på www.tveast.dk

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Ingeniørstuderende søger studiejob
Kalundborg skal nu vænne sig til, at studerende på videregående uddannelser bor og studerer i byen. En vigtig del af deres ophold er økonomi og…
Nye e-bøger til udlån
Nu har du adgang til en hel række nyindkøbte e-bøger, som omfatter romaner og noveller til mellemtrinnet, udskolingen og gymnasiet.
Ernæringsstuderende hjalp kvinde på 160 kilo
Studerende fra Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Absalon kan skabe store resultater i praksisfeltet. Det viste et nyligt forløb i Munkebo…
Undervisningsmaterialer til efterårets film i MSIB
Husk at hente det gratis undervisningsmateriale, hvis du har reserveret billetter til efterårets film i Med Skolen i Biografen.
Cxense Display