Del

UCSJ justerer beslutning om udbudsstrukturen

På grund af nye økonomiske forudsætninger har University College Sjællands (UCSJ’s) bestyrelse besluttet ikke for nuværende at opføre et nyt campus i Køge som ellers planlagt.

Bestyrelsen for University College Sjælland har på bestyrelsesmødet den 27. juni 2017 besluttet en justering af den tidligere besluttede udbudsstruktur for uddannelser i regionen. Den væsentligste ændring er, at der ikke for nuværende etableres et nyt campus i Køge.

Det betyder, at bioanalytiker- og sygeplejerskeuddannelsen fastholdes som hidtil i Campus Næstved. Ligeledes fastholdes sygeplejerskeuddannelsen i Roskilde som hidtil.

Administrationen flyttes fra Sorø til Slagelse og ikke som planlagt til Næstved.  

Byggeriet i Slagelse forventes færdig til indflytning i 2020. Detailplanlægningen af byggeriet i Næstved går i gang efter sommerferien.

Selvom der således ikke for nuværende etableres et nyt campus i Køge vil UCSJ naturligvis have et tæt samarbejde med Sjællands Universitetshospital i Køge gennem de forskellige sundhedsuddannelser.

Ændringerne af den tidligere beslutning skyldes ændrede økonomiske forudsætninger, der betyder, at UCSJ kun har råd til at etablere to og ikke tre nye campus. UCSJ er - som øvrige professionshøjskoler - underlagt et krav om to procent i årlige besparelser i de kommende år, som svarer til 8-9 mio. kr. om året. Bestyrelsen finder det vigtigt, at UCSJ også fremover har økonomisk råderum til at sikre kvalitet i uddannelserne.

Bestyrelsesformand i University College Sjælland Hans Stige siger:

- Nu, hvor forudsætningerne har ændret sig, har vi fundet en løsning, der både sikrer økonomien på lang sigt, og som fastholder bestyrelsens bestræbelser på at sikre, at vi har stærke uddannelsestilbud i hele regionen. 

Kort over den nye udbudsstruktur kan downloades her

UC-samarbejde på KL's Børne & Unge topmøde
Eksperter fra alle professionshøjskoler arbejder i år sammen på den samme stand på KL’s Børne & Unge topmøde i Aalborg.
Fokuseret feedback i fremmedsprog
Læs sprogkonsulent Ulla Krogsgaards artikel om, hvordan fokuseret feedback undervejs i elevernes arbejdsproces kan motivere eleverne og hjælpe dem…
Dinosaur-app fik Profprisen
En idé til en app, der kan gøre det sjovere og mere lærerigt at besøge den kommende dinosaurskov i Knuthenborg Safaripark vandt i sidste uge…
Regional uddannelse skal undersøges globalt
Hvordan breder man bedst muligt god uddannelser ud til alle yderområderne i et land? Det bliver det centrale spørgsmål i et nyt forskningsprojekt,…
Rigtig løn skaber varig tilknytning til arbejdsmarkedet
Efteruddannelse og deling af ny viden hjælper flere i arbejde. Det var en af pointerne, da medarbejdere ved Absalon i sidste måned besøgte 180…
Cxense Display