Del

UCSJ justerer beslutning om udbudsstrukturen

På grund af nye økonomiske forudsætninger har University College Sjællands (UCSJ’s) bestyrelse besluttet ikke for nuværende at opføre et nyt campus i Køge som ellers planlagt.

Bestyrelsen for University College Sjælland har på bestyrelsesmødet den 27. juni 2017 besluttet en justering af den tidligere besluttede udbudsstruktur for uddannelser i regionen. Den væsentligste ændring er, at der ikke for nuværende etableres et nyt campus i Køge.

Det betyder, at bioanalytiker- og sygeplejerskeuddannelsen fastholdes som hidtil i Campus Næstved. Ligeledes fastholdes sygeplejerskeuddannelsen i Roskilde som hidtil.

Administrationen flyttes fra Sorø til Slagelse og ikke som planlagt til Næstved.  

Byggeriet i Slagelse forventes færdig til indflytning i 2020. Detailplanlægningen af byggeriet i Næstved går i gang efter sommerferien.

Selvom der således ikke for nuværende etableres et nyt campus i Køge vil UCSJ naturligvis have et tæt samarbejde med Sjællands Universitetshospital i Køge gennem de forskellige sundhedsuddannelser.

Ændringerne af den tidligere beslutning skyldes ændrede økonomiske forudsætninger, der betyder, at UCSJ kun har råd til at etablere to og ikke tre nye campus. UCSJ er - som øvrige professionshøjskoler - underlagt et krav om to procent i årlige besparelser i de kommende år, som svarer til 8-9 mio. kr. om året. Bestyrelsen finder det vigtigt, at UCSJ også fremover har økonomisk råderum til at sikre kvalitet i uddannelserne.

Bestyrelsesformand i University College Sjælland Hans Stige siger:

- Nu, hvor forudsætningerne har ændret sig, har vi fundet en løsning, der både sikrer økonomien på lang sigt, og som fastholder bestyrelsens bestræbelser på at sikre, at vi har stærke uddannelsestilbud i hele regionen. 

Kort over den nye udbudsstruktur kan downloades her

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Formand for akkrediteringsråd underviser på Absalon
Når man både er lærer, formand for akkrediteringsrådet og tidligere har været børne og kulturdirektør, så har man masser af guldkorn at give videre.…
Forfatterpris til lektor på sygeplejerskeuddannelsen
Olaf Falkenberg Nielsen har netop modtaget ”Gyldendals formidlingspris” for blandt andet bidrag til lærebogsserien ”Hånden på hjertet”.
Lærerkursus - Madkamp 2017
Hvert år afholder Madkamp kurser for alle, der underviser i madkundskab. I år er temaet ”Konserver din køkkenhave”, som blandt andet omhandler…
120 satte fokus på bevægelse og udvikling
Tværfagligt samarbejde om bevægelse og udvikling er blevet et fokusområde på Professionshøjskolen Absalon, der nu har gennemført den første store…
Cxense Display