Del

UCSJ stiller op i VestsjællandsCentret

Robotter, legoklodser og en 3D-printer er nogle af de ting, de besøgende kan opleve, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn indtager VestsjællandsCentret fredag den 28. april.

University College Sjælland har robotter og andet grej med, når de på fredag den 28. stiller op i VestsjællandsCentret, som bruges til at stimulere læring. De besøgende kan få lov til at prøve tingene af, og de kan også prøve at tage en DNA-test, som de kan undersøge i laboratoriet. Hos SDU skal kreativiteten i spil, da alle interesserede kan være med til at skabe et stort fantasilandskab. Erhvervsakademi Sjælland stiller op med en 3D-printer, og FRIRUMLAB giver gæsterne mulighed for at bygge broer og tårne af affald og lave hverdagseksperimenter, eksempelvis medbarberskum og frugtfarve, mens Slagelse Erhvervscenter håber, folk vil være med til at male et fælles maleri af drømme.

Børn og barnlige sjæle får også mulighed for at lege med legoklodser. Det er Slagelse Kommune, der har legoklodserne med, og meningen er, at gæsterne skal bygge det kommende campus omkring Slagelse Station, som de drømmer om, at det skal se ud.

Arrangementet er en del af ”Opfinderens Værksted”, som præsenteres i samarbejde mellem Slagelse Kommune, Slagelse Erhvervscenter, University College Sjælland, Erhvervsakademiet Sjælland, Syddansk Universitet, FRIRUMLAB og VestsjællandsCentret med bl.a. det fokus at skabe interesse for innovation og iværksætteri.

Arrangementet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som har til formål at sætte fokus på forskning og innovation og bringe forskningen ud til den brede befolkning.

De handlende i VestsjællandsCentret kan møde ”Opfinderens Værksted” på Atriumtorvet fra kl. 16 til 21 – kun afbrudt af en koncert kl. 19.

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Formand for akkrediteringsråd underviser på Absalon
Når man både er lærer, formand for akkrediteringsrådet og tidligere har været børne og kulturdirektør, så har man masser af guldkorn at give videre.…
Forfatterpris til lektor på sygeplejerskeuddannelsen
Olaf Falkenberg Nielsen har netop modtaget ”Gyldendals formidlingspris” for blandt andet bidrag til lærebogsserien ”Hånden på hjertet”.
Lærerkursus - Madkamp 2017
Hvert år afholder Madkamp kurser for alle, der underviser i madkundskab. I år er temaet ”Konserver din køkkenhave”, som blandt andet omhandler…
120 satte fokus på bevægelse og udvikling
Tværfagligt samarbejde om bevægelse og udvikling er blevet et fokusområde på Professionshøjskolen Absalon, der nu har gennemført den første store…
Cxense Display