Del

UCSJ stiller op i VestsjællandsCentret

Robotter, legoklodser og en 3D-printer er nogle af de ting, de besøgende kan opleve, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn indtager VestsjællandsCentret fredag den 28. april.

University College Sjælland har robotter og andet grej med, når de på fredag den 28. stiller op i VestsjællandsCentret, som bruges til at stimulere læring. De besøgende kan få lov til at prøve tingene af, og de kan også prøve at tage en DNA-test, som de kan undersøge i laboratoriet. Hos SDU skal kreativiteten i spil, da alle interesserede kan være med til at skabe et stort fantasilandskab. Erhvervsakademi Sjælland stiller op med en 3D-printer, og FRIRUMLAB giver gæsterne mulighed for at bygge broer og tårne af affald og lave hverdagseksperimenter, eksempelvis medbarberskum og frugtfarve, mens Slagelse Erhvervscenter håber, folk vil være med til at male et fælles maleri af drømme.

Børn og barnlige sjæle får også mulighed for at lege med legoklodser. Det er Slagelse Kommune, der har legoklodserne med, og meningen er, at gæsterne skal bygge det kommende campus omkring Slagelse Station, som de drømmer om, at det skal se ud.

Arrangementet er en del af ”Opfinderens Værksted”, som præsenteres i samarbejde mellem Slagelse Kommune, Slagelse Erhvervscenter, University College Sjælland, Erhvervsakademiet Sjælland, Syddansk Universitet, FRIRUMLAB og VestsjællandsCentret med bl.a. det fokus at skabe interesse for innovation og iværksætteri.

Arrangementet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som har til formål at sætte fokus på forskning og innovation og bringe forskningen ud til den brede befolkning.

De handlende i VestsjællandsCentret kan møde ”Opfinderens Værksted” på Atriumtorvet fra kl. 16 til 21 – kun afbrudt af en koncert kl. 19.

UC-samarbejde på KL's Børne & Unge topmøde
Eksperter fra alle professionshøjskoler arbejder i år sammen på den samme stand på KL’s Børne & Unge topmøde i Aalborg.
Fokuseret feedback i fremmedsprog
Læs sprogkonsulent Ulla Krogsgaards artikel om, hvordan fokuseret feedback undervejs i elevernes arbejdsproces kan motivere eleverne og hjælpe dem…
Dinosaur-app fik Profprisen
En idé til en app, der kan gøre det sjovere og mere lærerigt at besøge den kommende dinosaurskov i Knuthenborg Safaripark vandt i sidste uge…
Regional uddannelse skal undersøges globalt
Hvordan breder man bedst muligt god uddannelser ud til alle yderområderne i et land? Det bliver det centrale spørgsmål i et nyt forskningsprojekt,…
Rigtig løn skaber varig tilknytning til arbejdsmarkedet
Efteruddannelse og deling af ny viden hjælper flere i arbejde. Det var en af pointerne, da medarbejdere ved Absalon i sidste måned besøgte 180…
Cxense Display