Del

UCSJ Studenterråd vil samarbejde med ZBC elevrådet

Et nyt samarbejde skal blandt andet hjælpe unge fra ungdomsuddannelserne til at opdage mulighederne ved at læse videre i Region Sjælland.

Mange gymnasieelever i Region Sjælland har for lidt fokus på de gode uddannelsesmuligheder, der findes i Region Sjælland. Det mener studenterrådet på University College Sjælland og elevrådet på ZBC, som nu har indledt et formelt samarbejde, som blandt andet skal hjælpe de studerende på ungdomsuddannelserne på ZBC til at komme tættere på uddannelserne på University College Sjælland.

Fredagsbar og oplæg

Samarbejdet kommer formelt set til at foregå ved, at rådene vil invitere hinanden til møder, faglige arrangementer, begivenheder og fester. Det første arrangement er afholdt i Næstved i midten i uge 16, hvor både elever fra ZBC og studerende fra UCSJ deltog på et møde, hvor ZBC-eleverne fik mulighed for at opleve UCSJ Campus Næstved og høre om uddannelserne. Næste arrangement var fredag samme uge, hvor eleverne fra ZBC blev inviteret til fredagsbaren i Næstved.

Bliv i Region Sjælland

En af initiativtagerne til samarbejdet er næstformand i Studenterrådet i UCSJ Nicolaj Sand Rasmussen, der selv er fra Lolland og mener, at det er vigtigt, at flere unge kender mulighederne for at læse og studere i Region Sjælland. 

- Jeg tror ikke mange kender til Leisure Management, som jeg selv læser i Nykøbing Falster, og ved arrangementet i Næstved vil vi jo også fortælle om den ret nye uddannelse ”Administrationsbachelor”, så samarbejdet er afgjort en mulighed for at hjælpe flere med at få viden om deres uddannelsesmuligheder og samtidig få en fornemmelse af studiemiljøet rundt om på de forskellige Campus i regionen, siger Nicolai Sand Rasmussen, der også ser samarbejdet som helt oplagt i forhold til at skabe bedre arrangementer sammen.

- Hvis dobbelt så mange deltager ved et arrangement, så kan vi også højne fagligheden, og så gør det jo bestemt ikke noget, at vi møder hinanden til fester og sociale arrangementer, som alt andet lige bliver sjovere, når vi er endnu flere, siger han og peger på, at samarbejdet med ZBC er helt oplagt, fordi både ZBC og UCSJ har campus i Roskilde, Næstved og Vordingborg – samt i nærliggende byer.

På billedet er det fra venstre Nicolaj Sand Rsmussen, næstformand i Studenterrådet UCSJ, Marianne Villumsen, elevråds-næstformand ZBC, Olivia Høj Fälling, elevrådsformand ZBC samt Anders Bjerre Jørgensen, formand i Studenterrådet UCSJ.

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Ingeniørstuderende søger studiejob
Kalundborg skal nu vænne sig til, at studerende på videregående uddannelser bor og studerer i byen. En vigtig del af deres ophold er økonomi og…
Nye e-bøger til udlån
Nu har du adgang til en hel række nyindkøbte e-bøger, som omfatter romaner og noveller til mellemtrinnet, udskolingen og gymnasiet.
Ernæringsstuderende hjalp kvinde på 160 kilo
Studerende fra Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Absalon kan skabe store resultater i praksisfeltet. Det viste et nyligt forløb i Munkebo…
Undervisningsmaterialer til efterårets film i MSIB
Husk at hente det gratis undervisningsmateriale, hvis du har reserveret billetter til efterårets film i Med Skolen i Biografen.
Cxense Display