Del

Ministerbesøg på Campus Slagelse

Auditoriet var fyldt, da Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers lagde vejen forbi Campus Slagelse for at få input til, hvordan Danmark kan blive ved med at være førende indenfor uddannelse.

Gode uddannelser er grundlæggende for fremtidens Danmark, men hvordan sikrer vi et godt studieliv, så vi bliver endnu bedre, end vi allerede er? Hvordan gør vi det ok at fejle? Og hvornår er studielivet allermest udfordrende?

Det var temaerne, da uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers torsdag den 10. januar kom forbi Campus Slagelse for at fortælle om sine visioner som minister og tale med de studerende fra Professionshøjskolen Absalon, SDU og Erhvervsakademi Sjælland om, hvordan Danmark kan skabe verdens bedste uddannelser. 

”Mit projekt er at skabe vindere og at gøre Danmark klogere. Vi skal insistere på at have sult, mod og nysgerrighed, når det handler om uddannelse”, sagde uddannelsens- og forskningens minister til tilhørerne i det fyldte auditorium og fortsatte med et smil:

”Jeg vil for eksempel gerne lave loven om fejl, og i paragraf 1 skal der stå: ”du skal begå en masse fejl”. For man lærer kun noget nyt ved at prøve, og man skal ikke være bange for at fejle. Det er ikke kun 12-taller, der tæller. Fejl giver succeser, og livet skal ikke være fejlfrit”. 

Samtidig er det helt centralt, ”at vi efteruddannes hele livet. Det er et af de helt store konkurrenceparametre, og det skal vi finde en god model til”, sagde Tommy Ahlers.

Spørgelysten blandt de mere end 100 studerende var stor. Særligt når det gjaldt SU, og hvordan man kan tilrettelægge praktikken, så de studerende ikke kun bliver end del af arbejdsstyrken, men at der samtidig er fokus på deres uddannelse. Et tema som han og regeringen er opmærksomme på, understregede Tommy Ahlers, uden at de dog havde en løsning på problematikken.

En studerende spurgte, om man ikke kunne binde uddannelserne og virkeligheden ude på arbejdsmarkedet tættere sammen, så man bedre kunne snuse til det, man kommer ud til efter endt uddannelse. Her var ministeren ”100 procent enig”.

”Det er godt at kommer ud og besøger os”, sagde Fie Saron Andreasen, der er studerende på socialrådgiveruddannelsen på Campus Slagelse, efter debatten var slut. Hun var en af dem, der stillede spørgsmål til ministeren.

”Det viser, at han interesserer sig for os og vores uddannelser, og det synes jeg er meget vigtigt”.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display