Del
Uge 38, 2020

Uge 38, 2020

Nye læremidler til udskolingen, som du kan reservere i ét eksemplar fra Informationssamlingen til din egen orientering:

Faglitteratur:

 • Dansk rap
  Serie: Fagklub (sort). Historien om dansk rap fra midten af 1980'erne og frem til i dag. Læs blandt andet om nogle af de vigtigste danske rapnavne og om, hvordan du selv kan komme i gang med at rappe.
 • FIFA eSport
  Lix: 22. Serie: Fagklub (blå). Denne bog om FIFA eSport fortæller om spillet, turneringerne og om nogle af spillets store stjerner. For børn og unge mellem 9 og 13 år.
 • Fremtidens opfindelser
  Serie: Fagklub (sort). Om opfindelser der kan få stor betydning for dig og verden i fremtiden. Fra flyvende biler og robotter til kunstigt kød og elektrisk tøj.
 • Sæt skrivespor til prøven
  Serie: Sæt spor. 
 • Sæt spor til den mundtlige prøve - overblik, fordybelse, formidling
  Serie: Sæt spor. Om at skabe overblik over faglige forløb og stofområder, afprøve varierede tilgange til analyse- og fortolkningsarbejde og møde forskellige typer af tekster og andre udtryksformer i forbindelse med mundtlig prøve i dansk i 9. og 10. klasse.
 • Sæt spor til den mundtlige prøve, Lærerguide
  Serie: Sæt spor.

Skønlitteratur:

 • Kirsten Ahlburg: Bjerget
  Lix: 05. Serie: #Ungletlæst. Carl og Emma er kærester, og de er på ferie på Gran Canaria. En dag går de op i bjergene, men da de skal ned, kan de ikke finde vej, og der er ikke mobildækning. Hvad skal de gøre?
 • Kirsten Ahlburg: Fuck corona
  Lix: 06. Serie: #Ungletlæst. Signe savner sine venner, men der er en farlig virus i Danmark og alle må blive hjemme. Men kan man mon mødes i parken nogle stykker?
 • Julie Clausen: De andre
  Lix: 08. Serie: #Ungletlæst. Emily føler at de andre griner af hende, som de gjorde i de to tidligere klasser hun gik i. Hun hader at gå i skole. Men en dag møder hun Sofie, som er sød og taler til hende. Det bobler i maven af bar lykke.
 • Anne-Marie Donslund: Jagten - terror
  Lix: 19. Serie: Læseklub (sort). Jagten (6. bog). Man følger Johanne, der fra vidneskranken fortæller episoder på 6. dagen for retssagen mod hende. Hun fortæller om sine inderste tanker, frem til hun bliver anholdt, sigtet for terrorisme.
 • Mette Finderup: Alfahun
  Lix: 26. Serie: Læseklub (sort). 16-årige Vanessa styrer Nørrebro benhårdt. Skolegang er nedprioriteret, for man kan jo bare købe dygtige og kiksede Lærke til at skrive sin opgave for sig. Men snart må Vanessa sande, at ikke alt kan købes - mindst af alt tvungen loyalitet.
 • Nils Finderup: FC Kvik - sjov eller alvor?
  Lix: 14. Serie: Læseklub (rød). FC Kvik (1). Noah og Emil er bedste venner og stjernerne på deres lokale fodboldhold. Fodbold betyder alt for dem, og drømmen er at blive professionel. Men ikke for enhver pris. Fodbold er ikke kun alvor, det er også sjov.
 • Nils Finderup: FC Kvik - venner eller fjender?
  Lix: 14. Serie: Læseklub (rød). FC Kvik (2). Noah og Emil er bedste venner og lever og ånder for fodbold. Noah har skiftet til en klub, hvor man spiller mere for sjov end for at vinde. Da de to venners hold skal spille mod hinanden, står der derfor meget på spil.
 • Nils Finderup: FC Kvik - turen til Barcelona
  Lix: 15. Serie: Læseklub (rød). FC Kvik (3). Noah og Emil er bedste venner og lever og ånder for fodbold. De får chancen for at komme med til en turnering i Barcelona. Planerne går ikke helt som forventet. Men man kan altid vende det dårlige til noget godt.
 • Nils Finderup: FC Kvik - en ny chance
  Lix: 14. Serie: Læseklub (rød). FC Kvik (4). Noah og Emil er bedste venner og lever og ånder for fodbold. Deres hold er røget ud af skole-turneringen. Men da modstanderholdet har brugt en ulovlig spiller, er de pludselig med igen og tæt på finalen i Parken.
 • Nils Finderup: FC Kvik - retur til ligaen
  Lix: 15. Serie: Læseklub (rød). FC Kvik (5). Noah og Emil er bedste venner og lever og ånder for fodbold. De spiller på hver sit hold, da Noah kun vil spille på et hold, hvor man spiller af lyst og glæde. Men man kan altid vende det dårlige til noget godt.
 • Hector Malot: Frændeløs (ved Else Schiøler)
  Lix: 20. Serie: Gads lette klassikere. Letlæselig og bearbejdet udgave af fortællingen om hittebarnet Remis kamp for at finde sin mor.
 • F. Marryat: Børnene i Nyskoven (ved Else Schiøler)
  Serie: Gads lette klassikere. Letlæselig og bearbejdet udgave af fortællingen om de fire forældreløse børn der må søge tilflugt i en hytte i Nyskoven under den engelske borgerkrig (1642-1651) og lære at klare sig selv.
 • Maria Frantzen Sanko: Pæne piger sladrer ikke
  Lix: 17. Serie: Læseklub (sort). Selma er en sød og velopdragen pige. Til en fest møder hun Mark, som er lidt ældre. De danser og kysser, og Selma bliver vildt forelsket. Så forelsket at hun går med til at sende nøgenbilleder til ham.

Sådan gør du:

 1. Klik på et link ovenfor, så kommer du til mitCFU.
 2. Log på med dit UNI-login.
 3. Læg læremidlet i din kurv ved at klikke på den grønne kurv med et blåt plus. 
 4. Se alle læremidler i din kurv ved at klikke på den store grønne kurv med et grønt tal.
 5. Overfør læremidlerne til Dantek Booking for at reservere dem, som du plejer.

Har du spørgsmål om at reservere? Kontakt Informationssamlingen på infocfu@pha.dk eller tlf. 7248 1920.