Del
Uge 40, 2020

Uge 40, 2020

Nye læremidler til udskolingen, som du kan reservere i ét eksemplar fra Informationssamlingen til din egen orientering:

Faglitteratur:

 • Forbrug og genbrug
  Lix: 26. Serie: Fakta 4 - dig og din verden. Let fagbog om vores stigende forbrug af varer og hvilke konsekvenser, det har for jorden og klimaet. Til miljøbevidste børn fra 9-12 år.
 • Kaliber - dansk 9
  Otte forløb, inspireret af problemstillinger i hverdagen eller arbejdslivet, hvor eleverne skal diskutere holdninger og synspunkter og fremstille digitale produkter, f.eks. fotoserier, kampagner eller en rap.
 • Trylleri og magi
  Serie: Fagklub - rød. Hvis du vil lære at trylle eller vil vide mere om trylle- og trolddomskunstens historie er dette bogen for dig. Om trylleri, magi og trolddom for de 10-12-årige.
 • Den utrolige historie om middelalderborge
  Serie: Den utrolige historie om. Du er en bondepige i 1200-tallets England. Pludselig er du fanget på en borg under belejring. Gennem fortællingen gives der råd til at kunne klare de forskellige opgaver samt fortælles om livet i den historiske periode.
 • Den utrolige historie om pyramiderne
  Serie: Den utrolige historie om. Du er en fattig bonde i det gamle Egypten. Faraoen har netop indkaldt dig til at bygge en storslået pyramide. Gennem fortællingen gives der råd til at kunne klare de forskellige opgaver samt fortælles om livet i den historiske periode.
 • Den utrolige historie om riddere
  Serie: Den utrolige historie om. Du vokser op på en middelalderborg i England. Har du hvad der skal til for at blive en tapper ridder? Gennem fortællingen gives der råd til at kunne klare de forskellige opgaver samt fortælles om livet i den historiske periode.
 • Den utrolige historie om vikinger
  Serie: Den utrolige historie om. Du er en ung viking på vej ud for at erobre fremmede territorier. Gennem fortællingen gives der råd til at kunne klare de forskellige opgaver samt fortælles om livet i den historiske periode.

Skønlitteratur:

 • Kirsten Ahlburg: Mudder
  Lix: 05. Serie: Hip (5). Line er blevet droppet af Jonas, fordi hun kyssede en anden. Nu betyder ingenting noget længere, så hun går i skoven helt alene. Da hun synker i mudder til navlen, har hun alligevel lyst til livet, hvad skal hun gøre?
 • Anne-Marie Donslund: Bøgely, Røvly, Lovely
  Lix: 14. Serie: Mellem rum. Julie bor på Rosenly - deres fristed, siger Bent, der er lederen af bostedet. Julie kalder det Røvly. Overfor på Bøgely bor en flot fyr, som Julie synes, hun har set før. Det har hun - faktisk kender de hinanden ganske godt.
 • Christina Holgård Sørensen: Staden
  Lix: 07. Serie: #Ungletlæst. Oskar og Janus vil ud på Staden og købe joints. Oskar har altid penge. Da de kommer derud, ser de en mand grave en pose penge ned i jorden. Han opdager dem ikke. Tør de grave den op?
 • Nanna Kühle: Kun et øjeblik
  Lix: 10. Serie: Hip (10). Karl bor og arbejder på gaden. Han står ofte sammen med Lasse og sælger "Hus Forbi". Karl ser en pige med et dejligt smil. Han forelsker sig. Hvem er hun? Tør han ringe på hendes dør? Hvem vil have en hjemløs?
 • Dorte Lilmose: Jeg har altid drømt om det mord
  Lix: 12. Serie: Mellem rum. Saga forbereder og begår et nøje planlagt knivdrab på sin storebror. Hun tilkalder selv politiet og bliver placeret på en sikret institution, hvor hun møder både kærlighed og had, mens hun venter på dommen.
 • Gretchen McNeil: #Seetmord
  Science fiction. Da 17-årige Dee Guerrera vågner op på betongulvet i en skummel lagerbygning ved hun, at hun er udvalgt til at blive det næste offer for åben skærm.
 • Moni Nilsson: Find Tjina!
  Hvad stiller man op, når ens bedste ven på mystisk vis pludselig forsvinder fra den ene dag til den anden? Og hvordan hænger det sammen med, at den noget ældre Pølse-Oskar - som Tjina talte en del med - også er væk? Har han mon kidnappet Tjina?
 • Marianne Randel Søndergaard: Ja da!
  Lix: 12. Serie: Hip (15). Trine er stor. Hun kæmper med vægten og troen på sig selv. Men på Roskilde festival brister boblen, da hun oplever koncerten med hendes idol, popstjernen Jada. Jada danser og tør vise sin krop. Jada tør, det gør Trine også!
 • Dorte Roholte: Sukkerkold
  Mille på 17 år har fem halvsøskende og bor i en ungdomsbolig, fordi der er ikke plads til hende hos hverken mor eller far. Hun har aldrig nogen penge, så da hendes cykel bliver stjålet, overtales hun til at forsøge sig med sugardating.

Sådan gør du:

 1. Klik på et link ovenfor, så kommer du til mitCFU.
 2. Log på med dit UNI-login.
 3. Læg læremidlet i din kurv ved at klikke på den grønne kurv med et blåt plus. 
 4. Se alle læremidler i din kurv ved at klikke på den store grønne kurv med et grønt tal.
 5. Overfør læremidlerne til Dantek Booking for at reservere dem, som du plejer.

Har du spørgsmål om at reservere? Kontakt Informationssamlingen på infocfu@pha.dk eller tlf. 7248 1920.