Del

"Videreuddannelse er næste skridt i karrieren"

Det giver rigtig god mening at videreuddanne sig - især i sit nærområde, lyder meldingen fra to administrative medarbejdere fra Næstved, som netop har afsluttet et diplommodul i offentlig forvaltning og administration.

Det giver rigtig god mening at videreuddanne sig inden for den offentlige administration, fortæller Karina Pedersen og Rikke Hegvald, der er henholdsvis skolesekretær på Lille Næstved Skole og administrativ medarbejder i Dagplejen i Næstved.

Rikke Hegvald og Karina Pedersen har netop færdiggjort modulet ’Samfundsvidenskabelig analyse og metode’ på Diplomuddannelsen i offentlig forvaltning og administration. De har begge lært nye værktøjer, de kan bruge i deres hverdag, selvom det på titlen kan lyde som et virkelighedsfjernt modul:

”Vi bliver i mit arbejde præsenteret for rigtig mange analyser, og modulet har givet mig en større viden og indsigt i, hvordan en analyse bliver udarbejdet,” fortæller Rikke Hegvald og fortsætter: ”Nu kan jeg behandle statistikker og analyser på en mere faglig måde.”

Karina Pedersen har samme oplevelse af, at hun har fået viden, hun konkret kan bruge: ”Undervisningen er blevet meget relateret i forhold til ting ude i verden – noget man kunne forholde sig til. Det har gjort det mere konkret.”

Videreuddannelse udvikler karrieren
De oplever begge to, at der er stor støtte fra deres arbejdsplads til, at de videreuddanner sig, så de bliver endnu bedre til deres arbejde. For Rikke Hegvald er det også en helt naturlig overbygning på hendes kommunomuddannelse: ”Det næste skridt i mit arbejdsliv er at få en overbygning på min kommunom. Så simpelt er det egentlig bare.”

Karina Pedersen stemmer i: ”Det er rigtig godt at have en diplom – også som skolesekretær,” siger hun og uddyber: ”For at udvikle sig er det vigtigt at videreuddanne sig.”

Lokal undervisning er vigtig
Det har været vigtigt for Karina Pedersen og Rikke Hegvald, at uddannelsen geografisk ligger inden for en rimelig rækkevidde. Med job og uddannelse samtidig betyder det meget, at undervisningen er lokalt forankret, og at man ikke skal hele vejen til København.

”At jeg nu kan tage uddannelsen i mit nærområde gør, at jeg kan få familielivet til hænge sammen, samtidig med at jeg videreuddanner mig”, siger Rikke Hegvald og uddyber: ”Om jeg skulle køre til Roskilde eller Slagelse i stedet for Næstved havde ikke betydet så meget, men det at tage til København og have børn man skal hente inden klokken 16, det har ikke været muligt.”

Karina Pedersen har det på samme måde: ”Det er fantastisk, at det ligger i Næstved,” siger hun og forklarer: ”Det er nemmere at få fuldtidsarbejde og deltidsstudie til at hænge sammen, når det foregår i Næstved.”

Ser frem til flere moduler
Rikke Hegvald har allerede meldt sig på modulet Forvaltningsret til efteråret, for som hun siger: ”Uddannelse betyder rigtig meget i dag.” Og hun kommer med en opfordring: ”Jeg vil selvfølgelig anbefale andre at tage en diplomuddannelse i offentlig forvaltning og administration. Det er næste skridt i karrieren.”

Karina Pedersen ønsker at læse hele diplomuddannelsen og er heller ikke i tvivl: ”Jeg vil helt sikkert anbefale andre at tage på diplomen. Jeg synes, det er nogle gode undervisere og dejlige faciliteter - en god stemning.”

Vil du også videreuddanne dig?
Til efteråret udbydes blandt andet Forvaltningsret i Næstved og Samfundsvidenskabelig analyse og metode i Nykøbing Falster. Projektledelse udbydes i Herlev i samarbejde med COK.

Du kan se det aktuelle udbud her på hjemmesiden.

Ud over ovenstående moduler udbyder Absalon en lang række åbne udbud i Næstved og Herlev med start sidst i august. Kontakt os for yderligere information om skræddersyede forløb.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display