Del

Vinder af lærebogspris: Elever skal opdage matematikken

Et lærebogssystem til matematik kaldet ”KonteXt Plus” har modtaget ”Alineas læremiddelpris 2017”. Systemet tager afsæt i den nyeste didaktik og bruges nu af 15-20 procent af børnene i folkeskolen.

Der var hæder til fire ansatte på Professionshøjskolen Absalon, da forlaget Alinea i sidste uge uddelte prisen for årets bedste læremiddel. Prisen er en hæder til lærebogssystemet, der henvender sig til alle klassetrin. Bag serien står blandt andet fire ansatte på læreruddannelsen på Absalon: Bent Lindhardt, Lars Johnsen, Mette Christensen og Niels Jacob Hansen.

Formelt set blev prisen tildelt Bent Lindhardt, der som ekstern redaktør og medforfatter står i spidsen for lærebogssystemet. Ved prisoverrækkelsen blev han interviewet til Podcast, så andre kan følge med i hans tanker bag systemet. Han er utroligt glad for den store ære:

”Det største bevis for, at systemet har succes er vel, at op imod hver femte af skoleeleverne bruger det, og så tænker jeg, at vi også har fået prisen fordi systemet er en faglig solid modvægt til de mere træningsorienterede læremidler. Vi inddrager også det store fagdidaktiske forskning vi har internationalt i matematik. Vi har taget afsæt i den fagdidaktiske skole RME Realistic Mathematic Education som har rødder i det Hollandske Freudenthal institut. Her lægger man vægt på, at eleven skal opdage og opleve matematikken i en kontekst for bedre at forstå den.”, siger han.

”Jeg tænker, at prisen også er et tegn på, at kombinationen af det analoge og digitale fungerer godt i Kontext. Den analoge lærebog præsenterer stoffet i en endelighed,  en overskuelighed og en klar progression mens den digitale hjemmeside med videoer, filer, foto, ekstraopgaver osv. angiver fleksibilitet, variation, valg og uendelighed.   siger Bent Lindhardt. Fordelen ved det digitale er muligheden for at være aktuel og dynamisk mens lærebogen kan stå for de ”universelle” begreber. 

”Det synes at have givet pote”, smiler Bent Lindhardt 

Hør mere om systemet via podcast didaktor.dk/kontext/

Tema: Demokrati under udvikling
Undervisningsministeriet har igangsat en national kampagne om fællesskab, demokrati og medborgerskab, som løber i 2018 med en temauge i uge 12.
Deling af seksuelt krænkende videoer og billeder - tema til udskolingen
Vi har samlet en række materialer og temasider, som du kan bruge til arbejdet med billeddeling og grænser i udskolingen.
Leisure studerende arrangerer motionsløb i Roskilde på søndag
På søndag den 18. februar bliver der mulighed for at opleve et leisure-arrangement i praksis i Roskilde, hvor et ”Vinterløb” til fordel for…
Gratis videnspakke om IT og Inklusion
IT er et utroligt godt redskab, når man skal skabe inklusion i skolen, og nu stilles en gratis pakke med nyttige redskaber til rådighed for alle…
100 absalonstuderende assisterer fødevarebranchen på Lolland-Falster
På onsdag den 14. februar mødes godt 100 studerende med forskellige virksomheder i Maribo, hvor virksomhederne skal præsentere en række udfordringer,…
Cxense Display