Del

Virksomheder på spring efter Leisure Management-studerende

Mere end 60 virksomheder, NGO’er og offentlige organisationer mødte op ved årets karrieredag, hvor leisure management-studerende går på jagt efter spændende projektsamarbejder, praktikpladser og måske fremtidige job.

UNICEF, DBU og Redbull er blot nogle af de mere end 60 navne, man finder på deltagerlisten, når man skimmer ned over de virksomheder og organisationer, der i år stod klar på årets stande til at samarbejde med leisure management-studerende på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde.

Karrieredagen i september er en tilbagevendende event, hvor leisure management-uddannelsens tætte kobling til erhvervslivet bliver helt tydelig og konkret for de studerende, som selv går i dialog om deres muligheder hos virksomhederne.

Leisure Management-studerende uddanner sig blandt andet i at skabe oplevelser - og deri til at styre alt det udenom. Lige fra den første idé, over planlægning, koordinering og afvikling til evaluering. Leisure-studerende er med hele vejen, og de er derfor også eftertragtede i mange virksomheder og organisationer, da de studerende allerede i studietiden kan gå seriøst og reflekteret ind i projekter og planlægning af forskellige typer af events, arbejde med frivillige eller i at få skabt en helt særlig kundeoplevelse.  

Når praktik fører til spændende opgaver - og job!

- I min praktik hos DBU, har jeg virkelig nået at opleve og lære meget inden for event og sports management. En af de større opgaver jeg udførte under min praktikperiode var planlægning af et frivillig arrangement for DBU’s 1650 klubber under Danmark-Tyskland jubilæumskampen. Jeg stod for alt det praktiske, kommunikationen til Brøndby Stadion samt kontakten til de frivillige, som blev inviteret, fortæller Emilie Schirmer, leisure management-studerende, tidligere praktikant hos DBU og ved karrieredagen repræsenteret på DBU’s UEFA EURO 2020 stand.

Men det stoppede ikke med praktikperioden, fortsætter Emilie:
- Efter endt praktikperiode har jeg fået job som eventkoordinator i DBU’s EURO 2020 projektafdeling, hvor jeg er en del af planlægningen af EM i 2020 i København, og det er nu min opgave at koordinere alt fra UEFA besøg og netværksmøder til planlægning af Fan Zone koncept. De erfaringer jeg fik i min praktikperiode hos DBU’s eventafdeling, har bestemt hjulpet mig godt på vej i mit arbejde i EURO 2020 projektet.

6 måneders praktik rykker noget for virksomhederne

- Vi har nu haft Leisure Management-studerende i praktik 4 gange, hvoraf den ene faktisk er blevet fastansat. Vi er en virksomhed, der elsker nye idéer og ny viden, og vi oplever virkelig, at praktikanterne kommer med rigtig mange inputs, vi kan bruge, og når de virkelig brænder for en ny idé, får de også lov til at prøve det af, hvilket er muligt, pga. de 6 måneders sammenhængende praktik. Det bidrager positivt til vores gæsters oplevelser i sæsonen, ligesom vi også selv får nogle andre tanker ind virksomheden, fortæller Steen Christiansen, parkchef i Sommerland Sjælland.

Uddannelsen tager i alt 3½ år, og heraf er den studerende i 6 måneders sammenhængende praktik - enten i Danmark eller i udlandet. Det giver god ballast til den studerendes CV, når uddannelsen er slut, og der skal søges job.

Vil du vide mere?

Virksomheder der er interesseret i at arbejde sammen med leisure-studerende fremadrettet, kan læse mere om uddannelsen her:

Leisure Management

Kontakt os gerne for mulige samarbejder, deltagelse i karrieredag 2019 mv.:

Mia Steiness og Camilla Vejrum Pedersen

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display