Gå til hovedindhold

William August Kjær Hildebrand

- Studerende på ernærings- og sundhedsuddannelsen
- Campus Slagelse

Foto af studenterambassadør William

Hej mit navn er William. Jeg læser Ernæring og Sundhed i Slagelse på 4. semester.

Jeg er 21 år gammel og kommer fra Roskilde, men jeg er flyttet til Slagelse grundet studiet.

Før jeg startede på uddannelsen, tog jeg en HF på Roskilde gymnasium. Derefter havde jeg et sabbatår, hvor jeg bl.a. arbejdede på McDonald’s.

Efter jeg er startet på denne uddannelse, er jeg ikke i tvivl om, at det er det her jeg vil.

Det er en uddannelse, hvor man professionelt lærer om mad/ernæring, og hvordan kroppen fungerer, både på det psykiske og autonomiske niveau. På 3. semester skal man vælge studieretning. Her kan man enten vælge fødevare og ledelse (FL), sundhedsfremme og diætetik (SD), og på 6. semester kan man supplere med linjen Klinisk diætist (KD) hvis man har haft SD.

På uddannelsen har man fag som anatomi, biokemi, psykologi, sociologi, ernæring og sundhed, og mad og måltider, der læner sig op ad linjen SD. Derudover bliver man også undervist i fag som ernæringsfysiologi, fødevareteknologi, videnskabsteori og metode, ledelse og organisation og markedsføring, som læner sig op ad linjen FL.

Når man på 4. semester kommer ud på sin valgte linje, fordyber man sig mere i den retning som linjen har fokus på.

Uddannelsen er til dig, der enten brænder for at ville kunne hjælpe med folks sundhed igennem vejledning og kost, eller gerne vil være med til bl.a. at udvikle eller kvalitetsikre fødevarer. Uddannelsen giver store muligheder for job, når man er færdiguddannet, da man arbejder tværfagligt med andre professioner. Som færdiguddannet kan du arbejde i en lang række ernærings- og sundhedsfaglige job afhængigt af din valgte retning. Job kan fx være klinisk diætist, fødevareudvikler, cateringleder, kvalitetssikringsmedarbejder, ernæringskonsulent, kostvejleder eller underviser. Du kan også læse videre og tage en diplom-, master eller kandidatuddannelse. Jeg drømmer personligt om at kostvejlede elitesportsudøvere til at spise den rigtige kost ift. deres sportspræstationer, og jeg vil derfor vælge sundhed og diætetik (SD) på 4. semester og efterfølgende tage en kandidat i Idræt og sundhed.   

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på Ernæring- og Sundhedsuddannelsen i Slagelse, så er du velkommen til at skrive til mig på mail: aa20s012@edu.pha.dk