Gå til hovedindhold

Uddannelsesforløb Stærke Naturfaglige Fællesskaber (SNL)

Det store nationale løft at naturfagslærere, SNL eller Stærke Naturfaglige Fællesskaber, løftes af alle læreruddannelser i Danmark og vi på Absalon er godt repræsenteret

SNL vil løfte naturfagslæreres undervisningskompetence ved at udvikle eksemplariske undervisningsforløb til alle naturfagene og til alle klassetrin.

Projektet udvikler undervisningsplaner og baggrundsmateriale til naturfagslærere samtidig med, at der tilbydes fem dages undervisning samt sparring ude på de deltagende skoler.

Hver skole besøges mindst 10 gange og det gælder både skoleledere, naturfagsteamledere/naturfagsvejldere eller naturfagskoordinatorer og ikke mindst naturfagslærere, enten når de afprøver nogle af vores undervisningsideer eller når de mødes om at planlægge eller evaluere undervisningsafprøvninger.

Vi tror på at kombinationen af gennemarbejdede naturfaglige tekster på lærerniveau og tekster der fagdidaktisk analyserer og inspirerer og som relateres og udfoldes med gennemtænkte eksemplariske undervisningsforløb har et stort potentiale, som er med til at løfte naturfagslærernes undervisningskompetence.

Hele projektet støttes af fonde og Styrelsen for uddannelse og kvalitet. Både styrelsen, læreruddannere og forskere samt særlige testskoler sikrer at materialerne og konceptet har en høj kvalitet.

Læreruddannelsen i Absalon er stærkt repræsenteret og engageret i SNL