Del

Filippinerne, Hong Kong, Mørkøv – drømmestudiet foregår i Kalundborg

Når 35-årige Mary Singco Andersen fortæller om studievalg, drømme og rejser, skal man høre godt efter. For det er lidt af en jordomrejse. Hun er født i Filippinerne. Som 20-årig rejste hun til Hong Kong, og i en lokal boghandel faldt hun over BMA New Guide to Medicines and Drugs, og kort fortalt bor hun i dag lidt uden for Mørkøv og læser til diplomingeniør i bioteknologi på Absalon i Kalundborg.

Vejen dertil er gået via HF i Holbæk og sideløbende har hun fulgt suppleringsforløb i matematik A, fysik B og kemi B. Alt sammen afsluttet i sommeren 2019!

“Jeg gik meget målrettet efter at komme ind på biotekstudiet på Absalon, så jeg tog suppleringskurserne hos Absalon samtidigt med, at jeg forberedte mig på min HF-eksamen. Egentlig havde jeg kemi på det rigtige niveau, men jeg supplerede alligevel, fordi kemi interesserer mig,” forklarer Mary Singco Andersen.

Studiet besvarer spørgsmål

Hele livet har hun været optaget af at undersøge, hvor vores medicin kommer fra. Hvor bliver den produceret og hvordan?

”Jeg interesserer mig meget for udviklingen af lægemidler, og via studiet får jeg svar på de fleste af de spørgsmål, jeg er optaget af,” siger Mary Singco Andersen.

Det stimulerer hende, når hun sammen med lærere og medstuderende finder frem til en løsning på en opgave eller et problem.

”I begyndelsen var det da svært med en opgave eller to, men sammen nåede vi i mål. Undervejs i sådan en proces mærker du også på egen krop, hvor vigtigt det er at lære teamwork,” understreger Mary Singco Andersen. 

Mange nationaliteter

Hun går i en international klasse, hvor undervisningen er på engelsk, og de 23 medstuderende kommer fra hele verden. Da hun gik på HF arbejdede hun for det meste sammen med danskere.

”Det at studere sammen med så mange forskellige nationaliteter er meget givende, for vi er forskellige på næsten alle ledder og kanter,” tilføjer hun.

Ét projekt for hende og de medstuderende kan handle om insulin, et andet om sukker. Gruppen finder selv ud af, hvad der er den enkeltes foretrukne måde at arbejde på, og Mary Singco Andersen bestræber sig altid på at få research som opgave.

”Typisk bruger jeg så de første to uger på at læse mig ind på et emne, en anden i gruppen har måske endevendt en kemisk side af spørgsmålet, og lægger vi det hele sammen, synes jeg, vi fremstår ret kompetente,” vurderer hun uden at blinke. 

Muligheder i Kalundborg

Hun har endnu ikke lagt sig fast på, hvor den første praktikperiode skal tilbringes, men hun er meget tilfreds med, at Biotekbyen Kalundborg ikke blot er et navn, men også noget, der virker. Via studiet og projektarbejdet har hun allerede stiftet bekendtskab med bl.a. Novo Nordisk.

Hendes entusiasme omkring naturfag, bioteknologi og udvikling inden for lægemidler rækker langt. Fx anbefaler hun løbende sine tidligere klassekammerater på HF at søge ind på det studie, hun selv er så glad for.

”Mangler man så det helt rigtige niveau i et fag eller to, kan det jo netop løses via suppleringskurserne. Jeg håber at se flere af de gamle klassekammerater her på Absalon efter sommerferien,” siger Mary Singco Andersen på vej ind til nye forsøg i laboratoriet på Campus Kalundborg

 

Mangler du et fag?

Læs her om muligheden for suppleringsforløbene, som alle er målrettet de to ingeniøruddannelser i Kalundborg hhv. diplomingeniør i bioteknologi og diplomingeniør i maskinteknologi.

 

 

Cases fra diplomingeniør i bioteknologi

Studerende for en dag er din mulighed for at afprøve, hvad det vil sige at være studerende på en af Absalons uddannelser.