Del

Suppleringsmuligheder på ingeniøruddannelserne

Ønsker du at læse på en af Absalons ingeniøruddannelser, men mangler at opfylde et eller flere af de opgivne adgangskrav, har du flere muligheder for supplering:

 • Ingeniørfagpakke via VUC i Region Sjælland
  Har du en gymnasial eksamen, men mangler et eller flere fag, for at opfylde adgangskravet, kan du på VUC i Region Sjælland læse en fagpakke, som er skræddesyet til optagelse på en diplomingeniøruddannelse i kvote 1. 

  Fagpakken kan sammensættes, så du får netop de fag, som du står og mangler, og længden af forløbet afhænger af hvilke fag, du har behov for. Varighed er dog typisk et år. 

  Skal du søge om optagelse via særlig tilladelse (IKV), kan du bruge fagpakken til at kvalificere din ansøgning.

  Fagpakken alene kan ikke give direkte adgang til optagelse på diplomingeniøruddannelserne på Absalon. 

  Ved at bestå fagene i fagpakken får du bevis på beståede fag, som også kan bruges i forbindelse med ansøgning om optagelse på andre uddannelser og uddannelsesinstitutioner. 

  Læs mere om ingeniørfagpakken og kontakt VUC
 • Supplering af enkelte fag
  Mangler du kun et enkelt eller to fag eller et enkelt niveau, kan du opfylde fagkravet ved at supplere med det/de enkelte fag/niveau. 

  De fleste VUC tilbyder enkeltfagsforløb i de fag, som kræves på Absalon diplomingeniøruddannelser. Nogle steder udbydes også sommersupplering, hvor et fag, fx kemi på B-niveau, kan tages hen over sommerferien. 

  Bemærk at det kan være en forudsætning, at man tidligere har bestået det/de fag, som man ønsker at supplere med, på et lavere niveau.

  Læs mere om HF-enkeltfag

 • Adgangskursus til ingeniøruddannelserne
  Vil du gerne være ingeniør, men mangler en teoretisk viden, som svarer til en matematisk gymnasial eksamen, har du mulighed for at tage et særligt adgangskursus.

  Læs om adgangskursus til ingeniøruddannelserne