Del

Studerende for en dag på fysioterapeutuddannelsen

'Studerende for en dag' er for dig, der inden for nogle år eller lige om lidt, skal vælge uddannelse.

Når du er studerende for en dag har du muligheden for at afprøve, hvad det vil sige at være studerende på uddannelsen

Du følges med en af vores studenterambassadører til hans eller hendes undervisning, studiegruppearbejde, øvelser og frokost i løbet af dagen.

For at blive studerende for en dag, kontakter du blot en af vores studenterambassadører nedenfor via mail og her aftaler I sammen, hvilken dag, der passer bedst, og hvor I mødes.

At være studerende for en dag varer typisk 4-5 timer.

Da du netop følger en studerende, vil der være perioder af året, hvor de studerende er i praktik eller har eksamensperioder, og muligheden for at følge en studerende er lidt mindre fleksibel.

Studenterambassadører

Ida Christiansen

Jeg læser til fysioterapeut i Næstved på mit 6. semester.

Jeg er 25 år gammel og bor i Nykøbing F. Jeg kommer oprindeligt fra Lolland, hvor jeg er vokset op på en landejendom. Jeg er HHX'er fra Nykøbing, hvorefter jeg flyttede til København og boede i 3 år. Her tog jeg en kontor-uddannelse samtidig med, at jeg læste en akademi-merkonom i økonomi- og ressourcestyring. Efter at have arbejdet med handel, salg, logistik mm. mistede jeg lysten til dette og tog efter endt uddannelse et sabbatår, hvor jeg arbejdede i en biograf med ansvar for hverdagens gøremål. Her blev jeg enig med mig selv om, at jeg skulle arbejde med mennesker på et helt andet niveau end tidligere.

Jeg har altid interesseret mig meget for kroppen og forståelsen heraf. Jeg synes, at det er fascinerende, hvad den rette træning og terapeutiskebehandling kan hjælpe det enkelte menneske til. Faget rummer både fysiodelen, som er selve håndværket, men det rummer også terapi-delen, som fylder mindst lige så meget.

Fysioterapeutuddannelsen er super alsidig. Mange forbinder en fysioterapeut med genoptræning i kommune eller på hospital, men vi kan så meget mere. Personligt satser jeg ikke på at gå den vej, men former den mere efter personlige interesser. Vidste du, at man kan specialisere sig inden for 10 områder hvoraf der fx findes: Pædiatri, geriatri, muskuloskeletal, gynækologi og obstetrik og meget mere?

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Næstved, så er du velkommen til skrive til mig: fn17s027@edu.pha.dk

Nadia Bezirgan

Jeg læser til fysioterapeut i Roskilde på mit 6. semester og har under min uddannelse været på udlandsophold i Barcelona. 

Jeg er 23 år gammel og har forskellige erfaringer inden for uddannelse. Jeg har en STX (bioteknologi A, matematik A, fysik B samt spansk A) baggrund og har tidligere læst på civilingeniøruddannelsen i medicin og teknologi på DTU, indtil jeg fandt ud af, at jeg skulle være fysioterapeut.

Jeg valgte at starte på Københavns Professionshøjskole, hvor jeg færdiggjorde 1.-3. semester og valgte derefter at fortsætte min uddannelse på Absalon. 

I min fritid arbejder jeg som mundtlig og skriftlig tolk og oversætter i forskellige sektorer, specielt i sundhedssektoren. Jeg har altid været rigtig glad for at spille håndbold og har også dyrket kampsport i mange år. Jeg får stadig energi af at være fysisk aktiv i fritiden.

Min baggrund for at have valgt fysioterapeutuddannelsen er, at uddannelsen byder på mange forskellige retninger inden for forskellige sektorer i hele verden. Fx er min fremtidsplan videreuddannelse som osteopat eller kandidat i muskuloskeletal fysioterapi. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på fysioterapeutuddannelsen i Roskilde, så er du velkommen til at skrive til mig: fr16v54@edu.pha.dk