Del

Studerende fortæller

Eksamensprojekt blev til virkelighed

For tre studerende på leisure management- uddannelsen blev deres eksamensprojekt BeBiked til virkelighed, da de sendte ti cykeltaxaer ud på Roskilde Festivalen.

Ideen med cykeltaxaerne på Roskilde Festivalen begyndte som et eksamensprojekt i faget accounting og var fra starten tænkt som et fiktivt projekt. Men da Simon Lücking, Magnus Glenn Hansen og Nikolai Wirth fik topkarakterer for projektet, besluttede de at sende projektet ind til Roskilde Festivalen. Efter et par dage fik de svar fra festivalen, som opfordrede dem til et møde. Mødet resulterede i, at de tre studerende fik lov til at gennemføre projektet på festivalen.

De tre studerende lejede ti cykeltaxaer, fik fat i 40 frivillige og skabte kontakt til en række sponsorer, som sponsorerede lejen af cykeltaxaerne. Det var læreigt, men også hårdt arbejde:

“Selvom vi arbejdede frivilligt præcis som alle andre på festivalen, arbejdede vi 30 timer om ugen i et halvt år på det her projekt for at få det til at hænge sammen, men det er en erfaring ingen af os ville være for uden. Under selve festivalen arbejdede vi 15 timer om dagen, også både før og efter festivalen, så hvis man mener, at man virkelig vil sin idé og brænder for den, så skal man være indstillet på at det koster nogle timer og kræfter. Vi har lært en masse om planlægning, logistik, økonomi og ledelse. Groft sagt kan man sige, at de ting vi lærer om på leisure managementuddannelsen, dem har vi udført i praksis, og set hvordan det virkelig er. Der er nemlig stor forskel på skolebænken og på at arbejde i det virkelige liv”, siger Simon.

Den vigtigste lektie for de tre studerende bag BeBiked er, at alle aftaler skal være på papir:

“Bagefter kan vi være bagkloge og sige, selvfølgelig skulle de have været det, men så langt tænkte vi så ikke lige. Vi stolede på nogle mennesker, og det skulle vi så ikke have gjort. Det er også vigtigt at være realistiske med hensyn til mål i forhold til ens kompetencer. Vi spurgte meget til råds hos revisorer og jurister, når det kom til aftaler og stiftelse af vores frivillige forening.

Målet nået på festivalens første dag
De tre studerende satte sig nogle mål med hensyn til omsætningen for hele festivalen:

“Vi satte målene lavt for ikke at skyde for højt og gabe over for meget. Vores mål for omsætningen på festivalens otte dage, blev nået på festivalens dag et. Det var helt over forventning, at cyklerne var så populære, og at så mange festivalgængere synes det var interessant. De resterende syv dage af festivalen var altså bare ren ”overskud” i forhold til vores målsætning.”

På trods af successen på sidste års festival er det ikke sikkert, at BeBiked kører igen på dette års festival:

“Lige i øjeblikket har vi meget svært ved at finde pengene og en potentiel sponsor. Det skyldes, at vi ikke har mulighed for at leje de cykler, vi lejede sidste år. Derfor har vi besluttet at købe cyklerne for derefter at køre projektet flere år i træk og eventuelt også andre steder end på Roskilde Festivalen. Men pengene mangler, og hvis de ikke snart bliver fundet, så kører BeBiked ikke på Roskilde Festivalen igen”, forklarer Simon.