
Model 3 er for dig, der i højere grad vil arbejde under uddannelsen.
Model 3 udbydes for dagtilbudsspecialiseringen og kan følges i Roskilde.
Den kan dog også udbydes til social/special-specialiseringen, hvis en eller flere kommuner tilsammen kan skaffe minimum 35 deltagere.
I denne tilrettelæggelse af meritpædagoguddannelsen følger du det første år strukturen for grunduddannelsen på e-læring med fremmøde én dag om ugen enten tirsdag eller onsdag - de øvrige e-læringsaktiviteter planlægger du selv. På specialiseringsdelen fremmøder du hver 5. weekend, og de øvrige e-læringsaktiviteter planlægger du ligeledes selv.
Indhold og opbygning
Den fleksible meritpædagoguddannelse følger en anden struktur end den ordinære meritpædagoguddannelse.
Uddannelsen er bygget op af en grundfaglighed, som strækker sig lidt ud over første studieår. Derefter følger specialiseringsdelen, som bl.a. indeholder valgmodul og et tværprofessionelt element. Studiet afsluttes med bachelorprojektet.
1. studieår er fuldtidsstudie.
Du følger strukturen for grunduddannelsen på e-læring med fremmøde én dag om ugen enten tirsdag eller onsdag. Øvrig undervisning er e-læringsbaseret. Der skal forventes en samlet studietid på ca. 40 timer om ugen.
2. og 3. studieår er deltidsstudie. Der er fremmøde hver 5. weekend. Øvrig undervisning er e-læringsbaseret. Der skal forventes en samlet studietid på omkring 25 timer om ugen.
Den fleksible meritpædagoguddannelse er dermed tilrettelagt, så du nemmere kan bevare en tilknytning til din arbejdsplads i løbet af din uddannelse.
På den fleksible meritpædagoguddannelse vil du studere på et samlet hold af meritpædagogstuderende, og det er derfor ikke muligt at skifte uddannelsessted til de øvrige af Absalons uddannelsessteder undervejs i uddannelsen.
Uddannelsen afsluttes med en undersøgelsespraktik og et bachelorprojekt.
Læs mere om
-
Denne består af 5 moduler og en 6-7 ugers praktikperiode:
- Pædagogiske miljøer og aktiviteter
- Køn, seksualitet og mangfoldighed
- Pædagogens praksis
- 1. praktik
- Samfundet i pædagogiske arbejde
- Pædagogen som myndighedsperson
-
Uddannelsen tilbyder specialiseringen: Dagtilbudspædagogik (0-5 år)
Specialiseringen rummer i alt:
- 3 specialiseringsmoduler
- 1 valgmodul på 15 ECTS-point
- 1 tværprofessionelt element
- Bachelorprojektet med 4. praktik
-
Det er lovbestemt, at alle skal i 1. praktik og 4. praktik, også selvom du som meritstuderende allerede har praktisk erfaring fra den pædagogiske verden. Første praktik er tilrettelagt således, at du kommer ud i praktik inden for et andet pædagogisk område, end det du har erfaring med. Uddannelsesstedet sørger for praktikpladser til alle studerende.
1. praktik er placeret i det første år af uddannelsen. Praktikken afsluttes med en prøve, og den skal være bestået, før du kan fortsætte på uddannelsen.
4. praktik er knyttet til bachelorprojektet, hvor research i denne praktik indgår som baggrund for bachelorprojektet. Praktikken kommer ikke til at ligge som en fast blok, men som en model, hvor I selv tilrettelægger praktikdagene inden for bachelorperiodens rammer.
FAQ
-
Pædagoguddannelsen med merit er en særligt tilrettelagt uddannelse for ansøgere med minimum 2 års erhvervserfaring, og som er fyldt 25 år på optagelsestidspunktet, eller 5 års pædagogisk arbejdserfaring. Der gives merit for arbejdserfaringen, hvilket betyder, at du sparer 2 gange ½ års praktik i forhold til grunduddannelsen.
-
For at blive optaget som studerende på pædagoguddannelsen med merit, skal følgende være opfyldt:
- at du opfylder de generelle adgangskrav til pædagoguddannelsen
- Dansk gymnasial eksamen (STX, HF, HHX, HTX, EUX) eller
- Gymnasiale indslusningskurser for fremmedsprogede (GIF) eller
- Den Pædagogiske Assistentuddannelse (PAU) eller Den Pædagogiske Grunduddannelse (PGU), begge med Dansk og Samfundsfag på C-niveau samt Engelsk på E-niveau eller
- 4 gymnasiale enkeltfag: Dansk på A-niveau, Engelsk på B-niveau, Samfundsfag på C-niveau eller Kultur- og Samfundsfaggruppen og et valgfrit fag på C-niveau eller
- Social- og Sundhedsassistentuddannelsen (trin 2) med Dansk på C-niveau, Naturfag på C-niveau og Engelsk på D-niveau eller
- Udenlandsk eller international adgangsgivende eksamen.
Hvis du ikke opfylder ovenstående formelle adgangskrav, men har kvalifikationer der kan sidestilles med disse, kan du søge om optagelse med særlig tilladelse. Læs mere om Individuel Kompetencevurdering - IKV.
Derudover skal følgende krav også være opfyldt:
- at du har 5 årsfuldtidsbeskæftigelse eller mere fra ansættelse i det pædagogiske område, som pædagogmedhjælper, klubpædagog, dagplejer eller i pædagoglignende opgaver. De 5 år kan selvfølgelig stykkes sammen fra ansættelser forskellige steder.·Jf. Bekendtgørelse om uddannelsen til professionsbachelor som pædagog, kapitel 6.
- at du opfylder de generelle adgangskrav til pædagoguddannelsen
-
Flytning fra merituddannelsen eller til merituddannelsen til nogle af andre uddannelsesretninger er desværre ikke mulig.
Det vil også være vanskeligt at afholde orlov af forskellig karaktér under merituddannelsen, da en orlovsperiode vil få konsekvenser fx ved forlænget gennemførelsestid.
-
Pædagoguddannelsen med merit udbydes under Åben uddannelse. Det betyder, at der er fastsat en deltagerbetaling på ca. 8.000 kr. for hvert af de 6 semestre, uddannelsen består af. Bemærk, at du ikke får pengene igen, hvis du springer fra et semester. Du kan heller ikke gemme betalingen til et senere semester
Prisen fastsættes en gang årligt og afhænger af den deltagerbetaling, der vedtages på finansloven.
Man kan søge om SVU på det første studieår
Vi anbefaler at du hurtigst muligt efter optagelse på uddannelsen søger om SVU.
Du søger digitalt om SVU via www.svu.dk ’Søg SVU’
Husk at vælge ansøgningsskemaet ’SVU til uddannelse på videregående uddannelse’.