Del

Studerende for en dag på pædagoguddannelsen

På grund af den nuværende COVID19-situation kan du ikke blive ’studerende for en dag’ i øjeblikket.
Du er dog meget velkommen til at sende en mail til en af ambassadørerne med dine spørgsmål til den pågældende uddannelse, og du kan også skrive til dem, at du gerne vil kontaktes, når det igen er muligt at blive ’studerende for en dag’.

********************

'Studerende for en dag' er for dig, der inden for nogle år eller lige om lidt, skal vælge uddannelse.

Når du er studerende for en dag har du muligheden for at afprøve, hvad det vil sige at være studerende på uddannelsen

Du følges med en af vores studenterambassadører til hans eller hendes undervisning, studiegruppearbejde, øvelser og frokost i løbet af dagen.

For at blive studerende for en dag, kontakter du blot en af vores studenterambassadører nedenfor via mail og her aftaler I sammen, hvilken dag, der passer bedst, og hvor I mødes.

At være studerende for en dag varer typisk 4-5 timer.

Da du netop følger en studerende, vil der være perioder af året, hvor de studerende er i praktik eller har eksamensperioder, og muligheden for at følge en studerende er lidt mindre fleksibel.

Studenterambassadører

Jonas Jørgensen

Jeg læser på pædagoguddannelsen og har specialiseringen ”Skole & Fritid” på Campus Roskilde.

Jeg er 23 år og bor i Roskilde. Jeg er vokset op i en stor familie, hvor vi altid har hjulpet hinanden, og derfor har jeg også altid været interesseret i at arbejde med mennesker. Så efter HF på Stenhus Gymnasium, startede jeg derfor på en sundhedsfaglig uddannelse i København, men efter et ½ års tid fandt jeg ud af, at jeg ikke skulle arbejde med mennesker på denne måde.

Efter en tid som vikar/medhjælper i et børnehus fandt jeg ud af, at det var vejen frem for mig, og jeg valgte derfor at starte på pædagoguddannelsen. 

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på Pædagog bacheloruddannelsen i Roskilde er du velkommen til at skrive til mig: pr18s029@edu.pha.dk

Mia Worm

Jeg læser på pædagoguddannelsen i Roskilde.

Jeg er 24 år gammel. Jeg kommer oprindeligt fra Aarhus, men bor nu i Roskilde sammen med min kæreste.

Da jeg skulle vælge uddannelse, havde jeg meget svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle vælge. Jeg har en HF-Søfart og troede, at jeg skulle ud at sejle eller være shipping assistent. Det fandt jeg dog hurtigt ud af ikke var mig, og derfor søgte jeg ind på Psykologi på Aalborg Universitet og startede der. Efter 1 semester gik det op for mig, at det ikke var den bedste måde at studere på for mig, og at der var nogle dele af psykologien, jeg fandt mere interessante end andre, så derfor besluttede jeg mig for at flytte til Roskilde og starte på pædagoguddannelsen. Det var et valg, jeg tog på baggrund af den følelse, jeg havde, da jeg var lærervikar på en skole i Aarhus. 

Jeg er frivillig (projektleder) i en læringscafé i Roskilde for Red Barnet Ungdom, hvilket giver mig en masse udfordringer og erfaringer med børn i skolealderen.

Jeg har valgt specialiseringen ’Dagtilbud’, da jeg slet ikke er i tvivl om, at det er børn – de ’små’ – jeg skal arbejde med. Udviklingspsykologien er noget jeg finder utrolig spændende, og det er desuden noget, man arbejder med på uddannelsen.

At stoppe på universitet og i stedet starte på pædagoguddannelsen er det bedste jeg har gjort for mig selv, for jeg kan virkelig mærke, at jeg finder hele studiet spændende! Lige nu er jeg i 2. praktik, og jeg elsker al den energi, jeg får fra børnene, og deres ærlighed, glæde og spontanitet – det er fantastisk at være i.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på Pædagoguddannelsen i Roskilde, så er du velkommen til at skrive til mig: pr17s035@edu.pha.dk

Maria Juul Nielsen

Mit navn er Maria, og jeg er 21 år gammel. Til daglig læser jeg til pædagog i Slagelse.

jeg er for et år siden flyttet til Slagelse grundet studie, og jeg har siden 8. klasse været sikker på valg af uddannelse. Min vej frem til uddannelsen har været rimelig direkte, jeg er som person blandt andet meget målrettet, kreativ og selvstændig hvilket også lægger til grund for valg af min uddannelse.

Kort CV

  • Svebølle folkeskole
  • Idrætsefterskolen Klintsøgaard
  • Kalundborg gymnasium og HF
  • Sabbat år – fast stilling i børnehave som pædagogmedhjælper
  • Professionshøjskolen Absalon

Jeg er ambitiøs og ønsker hele tiden at forbedre mig – heraf udvikle mine faglige kompetencer inden for pædagogikken.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse og/eller ønsker at blive studerende for en dag på pædagog uddannelsen i Slagelse, er du velkommen til at kontakte mig; ps18s051@edu.pha.dk

Ud over det - hvis du skulle have lyst til en snak om uddannelsen, er du ligeledes velkommen til at kontakte mig på mail og heraf få mit nummer.

De kærligste hilsner Maria

Carina Schønebeck Hoose

Jeg læser til pædagog i Nykøbing F.

Jeg er på specialiseringen Skole/Fritid. Jeg bor i Fuglebjerg ved Næstved.

Hvis du har spørgsmål til min uddannelse, og/eller hvis du ønsker at blive 'Studerende for en dag' på pædagoguddannelsen i Nykøbing F., så er du velkommen til at skrive til mig: pf17s043@edu.pha.dk

 

Iza Quanjer

Mit navn er Iza. Jeg er 28 år og pædagogstuderende i Slagelse.

Jeg har siden jeg var ganske ung vidst, at jeg ville have med mennesker at gøre. Først så var jeg overbevist om, at jeg skulle være børnepsykolog, men den lange uddannelse skræmte mig lidt. Derfor besluttede jeg mig for at tage pædagogisk assistent uddannelsen for ligesom at få en bedre grundforståelse af børn i 0-6 års alderen. Siden dengang har min interesse for børn og deres udvikling fyldt mere og mere, og derfor besluttede jeg mig for at starte på pædagoguddannelsen, efter jeg havde erhvervet mig en masse års erfaring foruden selv at få 2 børn.

Jeg nyder min skolegang og blandingen af gruppearbejde og frie tøjler fuldt ud, og jeg håber og tror på, at min uddannelse vil føre mig mod et super spændende job i en fantastisk børnehave her på Sjælland, og så tror jeg om nogle år jeg vil læse noget logopædi i et eller andet omfang (Tale/høre pædagog).

 

Uddannelsens skift mellem teori og praktik efter din grundfarlighed er super fantastisk, og du får her en kæmpe mulighed for at prøve dine teorier af, og samtidigt får du en masse erfaring, som du kan tage med dig i din undervisning. En stor cirkel af viden og erfaring, som man tager med sig ud, når man engang er færdig.

 

Hvis du vil vide mere om pædagoguddannelsen eller prøve at være 'Studerende for en dag' på pædagoguddannelsen i Slagelse, så skriv endelig til mig: ps18s011@edu.pha.dk

Peter André Værnhøj

Jeg læser til Pædagog på campus Nykøbing.

Jeg er 26 år gammel og er født og opvokset på Lolland. 

Efter endt STX tog jeg mig et sabbatår og meldte mig som værnepligtig i Den kongelige Livgarde. Efter værnepligten tog jeg en uddannelse som kok, da jeg gerne ville erhverve mig et håndværk samtidig med at kunne arbejde med mennesker. De lange arbejdsdage drev mig dog væk fra jobbet og fik mig til at søge ind på pædagoguddannelsen i Nykøbing. Valget er langt fra fortrudt. 

Ved siden af mit studie, arbejder som handicaphjælper i forskellige botilbud samt på en skole som hhv. lærervikar og SFO vikar. 

Pædagogstudiet er så utroligt varierende, fordi uddannelsen hele tiden er i udvikling løbende med samfundet og tiden. Det gør det at være pædagogstuderende helt unik og spændende. Lærerne på campus er meget engagerede, kompetente og er altid klar til en snak. 

Tøv endelig ikke med at kontakte mig på mail, hvis du har spørgsmål omkring uddannelsen, campus Nykøbing eller bare gerne vil have en dag som studerende. Min mailadresse er: pf18v004@edu.pha.dk

Line Munk Nielsen

Jeg læser til pædagog på Absalon i Slagelse.

Jeg er 23 år gammel og bor sammen med min kæreste.

I 2015 fik jeg min studentereksamen, herefter tog jeg 3 sabbatår, hvor jeg først var ude at rejse - først på interrail og året efter var jeg afsted i 3 mdr. for at opleve Asien. Da jeg kom hjem fra Asien fik jeg arbejde i en børnehave og her gik min interesse i gang for det pædagogiske fag. Jeg søgte ind på uddannelsen på kvote 2, og blev optaget i september 2018. Jeg er nu i gang med mit 2. år som pædagog studerende, og det er det fedeste. Jeg har valgt specialiseringen ”Dagtilbud”.

Hvis du har spørgsmål til pædagoguddannelsen eller du ønsker at blive studerende for en dag på pædagoguddannelsen i Slagelse er du mere end velkommen til at skrive til mig på min mail: ps18s065@edu.pha.dk