Del

Kunst

Professionshøjskolen Absalon har sammen med Statens Kunstfond udvalgt tre kunstprojekter til  udsmykningen af uddannelsesmiljøet i Campus Roskilde.

Parkeret kamel af Lars Bent Petersen

Kamelen er støbt i fuld størrelse og er placerest ved parkeringspladsen. Hentet fra et guldaldermaleri af Martinus Rørbye og Vestens fascination af Orienten.

 Den parkerede kamel er et forsøg på at lave et offentligt værk, der både er inkluderende og på en humoristisk måde adresserer den (post)-globale tid og virkelighed, vi lever i, uanset om vi vil det eller ej, fortæller Lars Bent Petersen.

Gardiner, vitrine, video og filmplakat med kulturmødet som tema af Gitte Villesen

Gardiner i kantinen, vitrine med elementer fra Gambia i biblioteket, video og filmplakat. Alle fire elementer er indbyrdes forbundne og danner til sammen et kunstværk.

Værkets historier er baseret på møder med den gambianske musiker Amadou Sarr’s familie, som Gitte Villesen har besøgt flere gange.

Se mere her

Glasudsmykning af Nanna Debois Buhl

Ud fra hukommelsespaladsmetoden er anvendt forskellige fotos af kropsdele, som forbinder flere steder i bygningen.

Udsmykningen indeholder 15 fotografier af kropsdele, som tilhører mennesker i forskellige aldre (5-87 år) og 133 citater, som alle, konkret eller metaforisk, beskriver en kropsdel. Citaterne er hentet fra medicinske, litterære, filosofiske og pædagogiske kilder

Se og læs om de anatomiske fotografier

Campus Roskilde vandt i 2013 en LEAF Award for innovativt design.

Campus Roskilde vandt i kategorien Best Public Building of the Year – Education/Research. Om Campus Roskilde skriver juryen:

“Dommerne beundrede den designmæssige realisering af et stærkt fællesskabsbåret program […] Vi satte også pris på projektets markante grønne profil med forskudte volumener, der optimerer energiforbruget og gør campussen tilpasningsdygtig over for fremtidige udvidelser.”

Emirates Glass LEAF Awards er en international arkitekturpris, der tildeles for innovativt design. Juryen består af førende arkitekter fra Europa. De har nomineret i alt 52 projekter i 16 kategorier. Årets udgave af Emirates Glass LEAF Awards er den 10. af sin slags.