Gå til hovedindhold

Find uddannelser, moduler og kurser

Med en ernæringsfaglig diplomuddannelse får du indsigt i betydningen af kostens sammensætning og lærer at formidle de rette kostvaner til forskellige målgrupper.

Flere steder
Diplomuddannelse

Den sundhedsfaglige diplomuddannelse er en videreuddannelse for dig, der arbejder inden for sundhed og forebyggelse. Du kan fx være sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, radiograf, jordemoder eller bioanalytiker.

Uddannelsens moduler kvalificerer dig til selvstændigt at håndtere specialiserede funktioner og udviklingsorienterede opgaver inden for sundhedsfaglig praksis. Gennem anvendelse af forskningsbaseret teori og metode kan du videreudvikle din egen praksis og bidrage til fremme af kvaliteten i sundhedssektoren.

Flere steder
Diplomuddannelse

På diplomuddannelsen i psykiatri lærer du at håndtere komplekse situationer i arbejdet med mennesker, der er sårbare eller psykisk syge

Flere steder
Diplomuddannelse

Uddannelsen til akutsygeplejerske er en tværregional uddannelse, der skal medvirke til, at sygeplejerskerne i akutafdelinger og akutmodtagelser har relevante kompetencer til at varetage patientbehandling på et højt niveau.

Flere steder
Uddannelsesforløb
Uddannelsesforløb

Akutfunktionen

Bliv opkvalificeret indenfor akutfunktionen og styrk dit nærvær og professionelle tilgang i samspillet med borgeren.

Flere steder
Uddannelsesforløb
Uddannelsesforløb

Demens

Bliv opkvalificeret indenfor demensområdet og styrk dit nærvær og professionelle tilgang i samspillet med demente og deres pårørende.

Flere steder
Uddannelsesforløb
Uddannelsesforløb

Palliation

Bliv opkvalificeret indenfor den palliative indsats og styrk dit nærvær og professionelle tilgang i samspillet med uhelbredeligt syge og deres pårørende.

Flere steder
Uddannelsesforløb
Uddannelsesforløb

Rehabilitering

Bliv opkvalificeret indenfor rehabilitering og øg kvaliteten af de borgernære indsatser.

Flere steder
Uddannelsesforløb
Uddannelsesforløb

Ældreliv

Styrk de ældre borgeres muligheder for at leve et godt, meningsfuldt og værdigt liv med autonomi, øget funktionalitet og livskvalitet.

Flere steder
Uddannelsesforløb

Region Sjælland har via tildelte regionsmidler i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon udviklet kursustilbud, der skal styrke onboarding af nyuddannede i Regionen. Der er udviklet fire kursustilbud, der hver især er målrettet hhv. nyansatte nyuddannede medarbejdere, personaleledere samt personale med ansvar for introduktion og oplæring af nye kolleger.

Flere steder
Uddannelsesforløb

Skal jeres arbejdsplads være endnu mere attraktiv for nye medarbejdere? Få hjælp til at styrke jeres rekruttering, onboarding og fastholdelse af nye medarbejdere.

Flere steder
Uddannelsesforløb

I et sundhedsvæsen under konstant forandring, er der brug for sundhedsprofessionelle med stærke vejlednings- og formidlingskompetencer samt pædagogisk indsigt.

Pædagogik og formidling er centrale discipliner i sundhedsprofessionelles virke, hvad end det udøves i samarbejdet med patienter/borgere og pårørende eller i samarbejdet med studerende og kolleger.

Flere steder
Uddannelsesforløb

Bliv endnu bedre til at hjælpe mennesker med psykiske vanskeligheder: Søg om et kursus i Social- og Boligstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien. For ledere og medarbejdere, der ønsker at udvikle praksis mod recovery-orienteret rehabilitering.

Flere steder
Uddannelsesforløb

Region Sjælland har via tildelte regionsmidler i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon udviklet kompetenceudvikling, der skal styrke kompetencer inden for sygepleje til kritisk syge og infektionshygiejne i Regionen. Der er udviklet et kursustilbud, der er målrettet sygeplejersker ansat på somatiske afdelinger og to tilbud til nøglepersoner i infektionshygiejne.

Flere steder
Uddannelsesforløb

Dette uddannelsesforløb er målrettet dig, der er lægesekretær og ansat i Region Sjælland.

Med forløbet får du mulighed for at udvikle egne evner og forståelse for tværfagligt samarbejde, kommunikation, kvalitetssikring- og udvikling, dokumentation, koordinering og ansvarsfordeling i et praksisnært undervisningsmiljø.

Flere steder
Uddannelsesforløb
Uddannelsesforløb

Sårpleje

Bliv sårsygeplejerske

Som sygeplejerske der i det daglige arbejder med borgere/ patienter med forskellige former af sår, kan du blive opkvalificeret og opnå dokumentation for erhvervede kompetencer som sårsygeplejerske.

Flere steder
Uddannelsesforløb

Vil du være med til at skabe bedre overgange for ammende kvinder og det nyfødte barn?

Bliv dygtigere til at at varetage rollen som ammevejleder, træn dine grundtekniske færdigheder og forstå amningens sociologi i en tid, hvor kvindernes krav og forventninger øges i takt med øget kompleksitet og flere handlemuligheder.

Uddannsleseforløbet, som er er udviklet tæt på praksis i samarbejde med føde-, barsels- og børneafdelingen på Sjællands Universitetshospital, Nykøbing Falster, giver dig forudsætninger for at kunne skabe højere kvalitet i din ammevejledning samtidig med at du får nye perspektiver på samarbejde på tværs, så du hjemme i din praksis kan være medskaber at en mere ensartet tilgang til ammevejledning, der bygger bro for de ammende kvinder i overgangen fra sygehus til hjemmet.

Uddannelsesforløbet består af to moduler fra den sundhedsfaglige diplomuddannelse på sammenlagt 10 ECTS point.

Flere steder
Uddannelsesforløb

De kommende paramedicinerstuderende bliver oplært til at reflektere, og det stiller nye krav til vejlederne, der skal understøtte den reflekterende vinkel og i højere grad facilitere læringsbehovet hos de studerende.

Med dette modul bliver du klædt på til at vejlede paramedicinerstuderende og få styrket dine kompetencer som vejleder og underviser, så du sikkert kan guide de studerende gennem deres studie og praktik.

Med udgangspunkt i dine egne erfaringer arbejdes der med, hvordan du tilrettelægger vejledning og instruktion ud fra praktisk og teoretisk viden om vejlederroller og rådgivning.

Campus Roskilde
Modul
-

Sygepleje til den kritisk syge patient

Dette kursus er målrettet sygeplejersker ansat på somatiske afdelinger i Region Sjælland

Med dette 4-dages kursus vil du få viden om årsager, pleje, behandling og omsorg til potentielt kritisk syge patienter for derigennem at styrke din faglige sikkerhed.

På alle dage vil nedslag i typiske patientsituationer fra egen og andres praksis ligge til grund for indholdet og primært fokus vil ligge på observation af tidlige tegn på kritisk sygdom, identifikation af årsager samt forebyggende og adækvate handlinger her på.

Eksternt
Kursus
-

Mammografiassistent

Som mammografiassistent vil dit ansvars- og funktionsområde handle om praktisk gennemførelse af mammografi i forbindelse med screening for brystkræft og informations- og omsorgsopgaver i relation til dette.

Campus Næstved
Uddannelsesforløb
-

Psykosocial Rehabilitering

På dette diplommodul får du viden, færdigheder og kompetencer til at forstå rehabiliterings- og habiliteringsbegreberne i forhold til personer, der har psykiske, fysiske eller sociale funktionsnedsættelser/vanskeligheder.

Du vil tilegne dig grundlæggende færdigheder i (re)habiliteringsteori og metodeanvendelse og grundlæggende kendskab til en samarbejdende tilgang til praksis samtidig med, at organisatoriske, økonomiske og samfundsmæssige forhold inddrages.

På modulet er der også fokus på hvad et velfungerende borgersamarbejde indebærer, samt sammenhæng til arbejdet med den professionelles positioner.

Campus Vordingborg
Modul
-

Afgangsprojekt SD

På afgangsprojektet skal du demonstrere at du selvstændigt kan forholde dig analyserende, reflekterende og kritisk til praksisnære problemstillinger og forskellige teoetiske og metodiske positioner relateret til den sundhedsfaglige praksis

Afgangsprojektet danner afslutningen på den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Afgangsprojektet skal afspejle uddannelsens formål og indhold samt dokumentere, at uddannelsens formål er opnået. Fokus er således på analyse, refleksion, vurdering og håndtering a sundhedsfaglige problemer gennem anvendelse af relevante teorier og metoder og forskningsresultater

Campus Næstved
Modul
-

Afgangsprojekt fleksibelt

Afgangsprojektet afslutter uddannelsen og skal dokumentere, at uddannelsens mål for læringsudbyttet er opnået.

Fokus er således på analyse, refleksion, vurdering samt håndtering af faglige problemer gennem anvendelsen af relevante teorier, metoder og forskningsresultater.

Campus Roskilde
Modul