Del

Pædagog i skole og fritid

I dag er skolerne i høj grad også blevet pædagogernes arena. For både lærerprofessionen og pædagogprofessionen betyder det nye og ændrede samarbejdsformer og for pædagogprofessionen betyder det en hverdag med daglig navigation mellem fritid og skole. Især det at være pædagog i skolen er stadig nyt land for mange pædagoger.

Pædagogerne skal nu i højere grad end tidligere rustes til at understøtte folkeskolens brede formålsparagraf, inklusionsindsatsen og reformens tre nationale mål, i samarbejde med lærerne og andre aktører. 

Derudover skal der stadig være fokus på pædagogisk udvikling i fritidsdelen og kontinuerligt arbejdes med udvikling af kvaliteten i fritidstilbuddene.

Vi kan tilbyde oplæg, temadage og kompetenceudviklingsforløb, som vi gerne skræddersyr sammen med jer. Vi tilbyder både indføringer i kendte og afprøvede emner, metoder og teorier og udforskning af aktuelle udfordringer og potentialer. Vi underviser hvor som helst, og I er velkomne på det campus, der ligger nærmest ved jer.

Vi arbejder bl.a. med:

  • Hvordan pædagogers faglighed kan styrkes i forhold til arbejdet i skolen
  • Hvordan man som pædagog kan arbejde i den understøttende undervisning
  • Hvordan man som pædagog kan lede børn og unges lærings- og sociale fællesskaber på tværs af skole og fritid
  • Hvordan kan man blive en bedre klasserumsleder
  • Hvordan pædagoger kan lede samarbejdsprocesser med forældre med forskellig social og kulturel baggrund, livsmønster og ønsker
Uddannelsesforløb, der er tæt koblet til praksis og som står på et evidensbaseret videngrundlag.