Maddannelse
10 ECTS-point. Modulsproget er dansk.
I modulet ‘Maddannelse’ vil du komme til at arbejde med at kombinere viden om, fødevarer og madkultur med madlavning og æstetisk kommunikation samt gøre dig didaktiske overvejelser i relation til kompetencemålene for modulet.
Du vil få opgaver, hvor du skal:
- analysere forskellige gruppers kostvaner i relation til de officielle anbefalinger og kostråd
- analysere måltider, madvaner og madvalg i et samfundsmæssigt og kulturelt perspektiv
- analysere forskellige gruppers kostvaner i relation til kulturelle, æstetiske og følelsesmæssige perspektiver
- arbejde med mad i et sociologisk perspektiv
- arbejde med fødevarefremstilling og tilberedningsmetoder i et æstetisk perspektiv
- planlægge undervisning der kan fremme et reflekteret kritisk og etisk forbrugsvalg
- arbejde med forskellige tilgange til læring og klasserumsledelse i madkundskab
- arbejde med fagets virksomhedsformer i et naturvidenskabeligt- og samfundsmæssigt perspektiv
- arbejde med fagets betydning i skolen i forhold til værdier og maddannelse samt kritisk stillingtagen
- arbejde med læremidler og faglig læsning i relation til modulets indhold
Indholdet vil være tilpasset lokale forhold og muligheder for praksisinddragelse
Modulets vidensgrundlag
- Nyeste forskningsbaseret viden på forbrugs- sundheds og madkulturområdet
- Teori om empiriske undersøgelser på mad- og kostområdet
- Viden om syn på håndværk og husholdning i et historisk, socialt og kulturelt perspektiv
Viden om måltidet i et historisk, socialt og kulturelt perspektiv
- Viden om metoder inden for natur-, samfunds og humanistisk videnskab med relation til maddannelse
- Digitale læremidler