På et metodekursus bliver du undervist i en konkret metode. Kurserne omhandler forskning og relevante undersøgelser på området, og du vil blive præsenteret for eksempler fra praksis på, hvordan andre har omsat metoden, og hvilke erfaringer de har med metoden. Du vil få træning i anvendelse af den konkrete metode og de bagvedliggende socialfaglige teorier.
Metodekurserne har et omfang af to kursusdage samt én efterfølgende metodeopfølgningsdag cirka 6 måneder efter gennemført kursus.
Deltagelse på et metodekursus kræver, at kommunen eller boformen har en forudgående samarbejdsaftale med Socialstyrelsen eller anmoder herom i forbindelse med ansøgning om deltagelse på metodekursus. En samarbejdsaftale fås gennem direkte kontakt til Socialstyrelsens rådgivningsfunktion via kursuskatalog@socialstyrelsen.dk
Det er et krav, at relevante ledere deltager på et særskilt ledermodul, såfremt kommunen har deltagere på et af metodekurserne i kursuskataloget. Ledermodulet vil give relevant viden om at lede implementeringsprocesser og understøtte forankring af en given metode eller indsats.
- Metodekursus i familiemægling og netværk (for at deltage skal du have gennemført videnskursus i social inklusion og netværk.)
- Metodekursus i samarbejdsmodellen
- Metodekursus i traumer og hjemløshed
- Metodekursus i bostøttemetoden CTI
- Metodekursus i bostøttemetoden ICM