Forløbet har til formål at understøtte kompetencer til at kunne tilrettelægge undervisning, der via differentiering skaber deltagelsesmuligheder for alle elever, uanset forudsætninger.
Der arbejdes også med evaluering og progression af elevernes læringsprogression og elevens deltagelse i praksisfællesskaber.
Følgende undertemaer knytter an til forløbet: ’Dokumentationsformer og evaluering’ og ’målgruppens differentierede behov’. Dette tema kredser om de didaktiske principper differentiering, synlige læringsmål, læringsstrategier, evaluering, praksisfællesskaber, inkluderende undervisning.
Efter endt kompetenceudviklingsforløb vil deltagerne have øgede kompetencer til at:
- Undersøge elevernes læringsforudsætninger og forventninger (faglige, sociale og personlige) med henblik på at kunne tilrettelægge en differentieret undervisning i uddannelsens forskellige læringsrum.
- Tilgodese såvel fællesskabets som den enkelte elevs behov i tilrettelæggelsen og gennemførelsen af de differentierede læringsindsatser med særligt fokus på at skabe inkluderende læringsmiljøer
- Benytte differentierede former for dokumentation af elevernes læring - dels i forhold til elevernes læreproces og dels i forhold til forskellige typer af elevprodukter. Dokumentationsformerne retter sig mod elevernes faglige, sociale og personlige progression.
- Samarbejde i teams om udvikling af didaktiske planer med fokus på forholdet mellem undervisningsmål, handlingsmål og læringsmål.