Gå til hovedindhold

Kursustilbud Børnekataloget

For dig der vil arbejde mere videnbaseret i den kommunale sagsbehandling og i indsatserne på børne- og ungeområdet.

Formålet med Børnekataloget er at styrke kvaliteten i den kommunale sagsbehandling og i indsatserne for udsatte børn og unge og deres familier. Kursustilbuddet, som består af videnskurser (1 dag), metodekurser (3 dage) og praksiskurser (5 dage) er udbudt af Social- og Boligstyrelsen.

Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen og kan derfor afholdelse gratis i egen organisation med 15-40 deltagere. Kurset tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør. Praksiskurser


På praksiskurserne får I fem dages træning i anvendelsen af metoder og redskaber, hvor der samtidig er fokus på, at det tillærte forankres i organisationen. Kurserne tager udgangspunkt i kommunens egen praksis og organisering, og det forventes, at ledelsen deltager på kurserne for at kunne arbejde videre med implementeringen.

Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen og kan derfor afholdelse gratis i egen organisation med 15-40 deltagere. Kurset tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør. 

Vi udbyder følgende kurser

Forespørgsel vedrørende rekvirering af kurserne administreres af Komponent.

 • Praksiskursus om systematik i sagsbehandlingen
  Få sammen med dine kolleger styrkede færdigheder til at foretage socialfaglige skøn, og få redskaber til at sikre systematik i hele sagsforløbet på børne- og ungeområdet. 
  Varighed: 2 ledelsesdage a 3 timer og 4 fulde kursusdage
  Læs mere og ansøg på Komponents hjemmeside
   
 • Praksiskursus om systematik i sagsbehandlingen til Task Force
  Få sammen med dine kolleger styrkede færdigheder til at foretage socialfaglige skøn og få redskaber til at sikre systematik i hele sagsforløbet på børne- og ungeområdet.
  Varighed: 2 ledelsesdage a 3 timer og 4 fulde kursusdage.
  Læs mere og ansøg på Komponents hjemmeside
   
 • Praksiskursus om netværksinddragende metoder
  Få sammen med dine kolleger styrkede færdigheder til at arbejde med konkrete netværksinddragende metoder til samarbejdet med børn, unge, forældre og netværk i både det forebyggende arbejde og i myndighedssagsbehandlingen. Understøt anvendelsen i praksis med en fælles implementeringsplan.
  Varighed: 2 ledelsesdage og 3 fulde kursusdage
  Læs mere og ansøg på Komponents hjemmeside
   
 • Praksiskursus om inddragelse i egen sag og indsats
  Få sammen med dine kolleger styrkede færdigheder til at inddrage barnet eller den unge på måder, der styrker deres deltagelse, motivation og ejerskab. Sæt fokus på inddragelse af barnet eller den unge i egen sag i den kommunale sagsbehandling og i indsatser. Understøt anvendelsen i praksis med en fælles implementeringsplan.
  Varighed: 2 ledelsesdage og 3 fulde kursusdage.
  Læs mere og ansøg på Komponents hjemmeside

Lige nu er der stor efterspørgsel på kurser. Derfor er vi nu i gang med at bevilge kurser til afholdelse i 2024.

Metodekurser

På metodekurserne får I tre dages træning i anvendelsen af konkrete metoder og de bagvedliggende socialfaglige teorier. Kurserne understøtter udbredelse og implementering af ICS og udredningsværktøjet og metoder til samtale med børn og unge. Kurserne tager udgangspunkt i kommunens egen praksis og organisering, og det forventes, at ledelsen deltager på kurserne for at kunne arbejde videre med implementeringen.

Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen og kan derfor afholdelse gratis i egen organisation med 15-40 deltagere. Kurset tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør.

Vi udbyder følgende metodekurser

 • Metodekursus om samtaler med børn og unge
  Få styrkede faglige kompetencer i at gennemføre samtaler med børn og unge, og få et skærpet blik på inddragelse af børn og unge igennem udviklingsstøttende og dialogbaserede samtaler, hvor barnet eller den unge er aktør i eget liv.   
  Læs mere og ansøg på Komponents hjemmeside

Børnekataloget er et kursustilbud fra Social- og Boligstyrelsen

 Børnekatalog målrettet ledere og medarbejdere på børneområdet med fokus på:

 • Systematisk sagsbehandling, bekymrende skolefravær og tværfagligt samarbejde
 • Inddragelse
 • ICS og udredningsværktøjet.

Læs mere om Børnekataloget på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Kursustilbuddet administreres af Komponent - Kommunernes Udviklingscenter. 

Konsulent på Absalon