Gå til hovedindhold
Foto af biotek-studerende

Bliv diplomingeniør i bioteknologi

Læs til diplomingeniør i bioteknologi i tæt samspil med små og store verdensledende bioteknologiske virksomheder i Biotekbyen Kalundborg.

Om uddannelsen

På uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi lærer du om de bioteknologiske processer, der foregår ved produktionen af medicin, fødevarer og på miljøområdet.

Du får forståelse for ingeniørprofessionen og de metoder, der anvendes i den industrielle produktion på det bioteknologiske område.

Du lærer også om den teknologi, der bruges, og får en grundig ingeniørfaglig og teknisk viden om drift og produktion i forbindelse med anlæg, der bygger på bioprocesser.
Overview Kalundborg

En attraktiv uddannelse i Biotekbyen Kalundborg

Kalundborg og omegn er kendt som Biotekbyen, da den har en høj koncentration af bio- og maskinteknologiske virksomheder. 

Her finder du verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion, Danmarks største raffinaderi, verdens første industrielle symbiose og ikke mindst nogle af verdens dygtigste ingeniører. 

Alt det kommer du til at møde igennem uddannelsen i bl.a. projekter, virksomhedsbesøg, ved gæsteforelæsninger, i mentorforløb og i praktikperioden.

Læs mere om Campus Kalundborg

Biotekingeniør på job

Fremtid og karriere

Som diplomingeniør i bioteknologi får du en bred vifte af karrieremuligheder både i Danmark og i resten af verden.

Du får kompetencer inden for udvikling og produktion, hvor bioteknologiske processer indgår. Industriområderne omfatter bl.a. medicin, fødevarer, miljø og energi.

Du kan få job som drifts- og produktionsingeniør, som arbejder med proceskontrol på grundlag af kemiske, fysiske og biologiske analyser. Styring, regulering og optimering af produktionsanlæg kan også blive et af dine ansvarsområder.

Du har desuden mulighed for at arbejde som proces-, forsøgs- og udviklingsingeniør og arbejde med udvikling af nye anlæg inden for biologisk produktion og spildevandsprocesser.

Du kan også vælge at videreuddanne dig og tage en kandidatuddannelse til fx civilingeniør.

Den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører i 2024 er iflg. IDA: 43.600,- kr. 

Læs mere

 

Tablist controls