Gå til hovedindhold
Foto af sygeplejestuderende

Bliv sygeplejerske

For dig der vil spille en central rolle i forhold til at sundheds- og sygdomsforløb opleves sammenhængende for patienter, borgere og pårørende.

Om uddannelsen

Uddannelsen er en fuldtidsuddannelse på 3½ år, i alt 210 ECTS-point.

Som sygeplejerske opbygger du en omfattende viden om sundhed og sygdom. Du skal tage initiativ, koordinere og tage ansvar for sygepleje i samarbejde med andre fagprofessionelle.
Under uddannelsen får du undervisning i sygeplejefaget og en række forskellige fag som eksempelvis psykologi, anatomi, farmakologi, sygdomslære, etik og jura.

Undervisningen er både praktisk og teoretisk orienteret. Den praktiske undervisning, klinikken, foregår blandt andet i øvelseslokaler, i de kliniske hospitalsafdelinger og kommunale hjemmeplejer, der er tilknyttet Professionshøjskolen Absalon.
Mandlig sygeplejerske

Praktik

Den kliniske undervisning udgør ca. 43% (90 ECTS-point) af uddannelsen og du vil skulle gennemføre praktikophold af kortere og længere varighed gennem det meste af uddannelsen.

I praktikken vil du komme til at udføre sygepleje hos både fysisk og psykisk syge patienter på hospitaler, i hjemmeplejen, sundhedspleje og andre steder.

Du vil også komme til at arbejde med klinisk undervisning i færdigheds- /simulationslaboratorier. Her vil du komme til at øve færdigheder som f.eks. sårpleje, personlig hygiejne, sondenedlæggelse m.m. på avancerede modeldukker. Du vil også kunne træne refleksion og problemløsning i et scenarie, der ligger tæt på virkeligheden.

Læs mere om den kliniske undervisning

Foto af sygeplejerske

Fremtid og karriere

Efter du har bestået din bacheloreksamen giver Sundhedsstyrelsen dig din autorisation, som giver dig ret til at arbejde som sygeplejerske.

Du står herefter med et væld af muligheder for job især inden for sundhedssektoren både nationalt og internationalt- i det offentlige og private område.

  • Interesserer du dig for at arbejde med børn, vil et hospitals børneafdeling eller en barselsafdeling være en oplagt mulighed for dig.
  • Vil du hjælpe ofre for trafikuheld, ville en kirurgisk afdeling med speciale i knoglebrud være en oplagt chance for dig.
  • Er du fascineret af det mere tekniske, ville et job i en intensiv afdeling, på en skadestue eller i en narkoseafdeling være en mulighed.
  • Vil du ud i verden, kunne et job hos læger uden grænser i verdens brændpunkter måske være en mulighed.
  • Vil du undervise eller arbejde med ledelse, er der også gode muligheder indenfor sygeplejen.

Du har også mulighed for at specialisere dig eller læse videre på kandidat eller masterniveau. Det er op til dig, hvor du vil bruge din uddannelse

Læs mere

 

Tablist controls