Gå til hovedindhold

Bliv sundhedsadministrativ koordinator

Kan du lide struktur og overblik - og trives du med at have kontakt til mange mennesker i din hverdag? Som sundhedsadministrativ koordinator samarbejder du med det øvrige sundhedspersonale og på tværs af sektorer om at skabe sammenhængende forløb for patienter og pårørende.

Om uddannelsen

Med erhvervsakademiuddannelsen på 2½ år til sundhedsadministrativ koordinator får du en uddannelse, hvor du lærer at arbejde med administration og koordinering i mange sammenhænge.

I løbet af uddannelsen får du viden om blandt andet jura, sundhed og sygdom, kommunikation, teknologi og data. Det brede kendskab bruger du til at løse opgaver lokalt og på tværs af faglige skel i sundhedsvæsenet. Dermed får du en vigtig funktion i patientforløbet.

Undervejs skal du også i praktik i 9 måneder, fordelt på to perioder, af 3 og 6 måneders varighed, hvor du får indblik i arbejdet som sundhedsadministrativ koordinator.

Praktik

På uddannelsen til sundhedsadministrativ koordinator skal du igennem to praktikperioder. Den første praktik er på 10 uger og er placeret på 1. semester. Den anden praktik er på 20 uger er placeret på 4. semester.

Praktikken omhandler administrativ praksis i sundhedsvæsenet, herunder koordinerings- og planlægningsarbejdet i forbindelse med forløbskoordinering, kvalitetssikring og ressourceoptimering. Praktikken omhandler desuden samspillet med andre professionelle samt mødet med patient og pårørende.

I din praktik vil du blandt andet arbejde med forløbskoordinering, kvalitetssikring og ressourceoptimering, informations- og formidlingsopgaver samt tværprofessionelle opgaver.

Du er garanteret en praktikplads gennem hele uddannelsesforløbet.

Foto af lægesekretær

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet sundhedsadministrativ koordinator kan du arbejde både i det offentlige og i det private. Det kan fx være:

  • på offentlige regionale sygehuse,
  • i det kommunale sundheds- og omsorgsområde
  • hos private praktiserende læger eller på private sygehuse 
  • hos fysioterapeuter eller kiropraktorer.

Du kan bl.a. videreuddanne dig med en professionsbacheloruddannelse eller diplomuddannelse: 

  • Administrationsøkonom (professionsbacheloruddannelse)
  • Sygeplejerske (professionsbacheloruddannelse)
  • Offentlig forvaltning og administration (diplomuddannelse)
  • Borgernær sundhed (diplomuddannelse)
Tablist controls