Gå til hovedindhold

Socialt arbejde og beskæftigelse

Få styrket dine fagprofessionelle kompetencer i arbejdet med fx. udsatte borgere; børn, unge, voksne og familier i velfærdsstaten.

Kurser og efteruddannelser

Læs om dine efteruddannelsesmuligheder og bliv klogere på hvilken retning du gerne vil gå. Du kan både læse hele efteruddannelser eller tage enkelte kurser og moduler.

Fælles kompetenceløft og konsulentydelser

Læs om mulighederne for skræddersyet efteruddannelse, kompetenceudvikling og konsulentydelser 

 

Styrk din indsats mod hjemløshed med Social- og Boligstyrelsens  ’Kursuskatalog til styrket udbredelse af Housing First’ 

Er du involveret i arbejdet med hjemløse eller unge i risiko? Social- og Boligstyrelsens kursuskatalog er din nøgle til ny viden og effektive metoder inden for Housing First-tilgangen.

Kurserne henvender sig til:

  • Fagfolk med specialiserede støttemetoder som CTI, ICM eller ACT/M-ACT.
  • Personale i sociale tilbud, der arbejder med borgere i risiko for eller i hjemløshed.
  • Ansatte i almene tilbud, der kan identificere og samarbejde med myndighedssagsbehandlere.
  • Kommunale myndighedssagsbehandlere.
  • Ledere ansvarlige for kvalitet og organisering i arbejdet med hjemløse.

Undervisningen på kurserne leveres af Professionshøjskolen Absalon og Professionshøjskolen VIA University College.

Læs mere om kurserne her

 

Børnekataloget

For dig der vil arbejde mere videnbaseret i den kommunale sagsbehandling og i indsatserne på børne- og ungeområdet.

Formålet med Børnekataloget er at styrke kvaliteten i den kommunale sagsbehandling og i indsatserne for udsatte børn og unge og deres familier. Kursustilbuddet, som består af videnskurser (1 dag), metodekurser (3 dage) og praksiskurser (5 dage)  er udbudt af Social- og Boligstyrelsen.

Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen og kan derfor afholdelse gratis i egen organisation med 15-40 deltagere. Kurset tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør. 

Læs mere her

 

Fokus på på det specialiserede børne- og ungeområde

Absalon arbejder med at løfte og styrke kvaliteten på det specialiserede børne- og ungeområde. Vi arbejder med temaer, som fx.  inddragelse, samtaler med børn, unge og familier, tværfagligt samarbejde, systematisk sagsbehandling, misbrug, seksuelle overgreb samt teorier og metoder i forhold til udsatte børn og unge.

Vi tilbyder akademi- og diplommoduler samt kurser, som kan tilpasses jeres behov og udvikles i samarbejde med jer. Vores mål er at levere praksisnære kompetenceudviklingsforløb, der gør en forskel. Vi er også åbne for samarbejde om projekter, hvor vi sammen kan skabe løsninger og initiativer til gavn for udsatte børn og unge.

Tag det næste skridt i at styrke jeres indsats for udsatte børn og unge sammen med Absalon. Vi er klar til at skabe meningsfulde og effektive løsninger gennem samarbejde og kompetenceudvikling

Læs mere her