Gå til hovedindhold
Studerende ved en robotarm

Bliv diplomingeniør i maskinteknologi

For dig, der gerne vil arbejde med innovation, udvikling og optimering af nye tekniske produkter og systemer.

Om uddannelsen

Igennem 3½ års uddannelse til diplomingeniør i maskinteknologi i Kalundborg møder du en højteknologisk industri på helt tæt hold, så du lærer at arbejde med de reelle problemstillinger, du kan komme ud for i en maskinteknologisk virksomhed.

Uddannelsen foregår i en tæt kobling mellem teori og praksis, hvor du opnår systemforståelse for komplekse industrianlæg og teknologier, så du kan arbejde både innovativt og lære at optimere produktion og processer i en virksomhed med øje for økonomiske, samfundsmæssige og miljømæssige hensyn.

På 6. semester skal du i praktik i en ingeniørvirksomhed, hvor du får indblik i arbejdet som ingeniør.
Overview Kalundborg

En attraktiv uddannelse i Biotekbyen Kalundborg

Kalundborg og omegn er kendt som Biotekbyen, da den har en høj koncentration af bio- og maskinteknologiske virksomheder. 

Her finder du verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion, Danmarks største raffinaderi, verdens første industrielle symbiose og ikke mindst nogle af verdens dygtigste ingeniører. 

Alt det kommer du til at møde igennem uddannelsen i bl.a. projekter, virksomhedsbesøg, ved gæsteforelæsninger, i mentorforløb og i praktikperioden.

Læs mere om Campus Kalundborg

Maskintek

Fremtid og karriere

Som diplomingeniør i maskinteknologi åbner du dine muligheder til en lang række maskinteknologiske brancher, hvor du kan være med til at optimere en produktionsproces. 

Diplomingeniører i maskinteknologi har gode jobmuligheder, da der er stor efterspørgsel og du vil bl.a. kunne søge job som:

  • Konstruktionsingeniør
  • Udviklingsingeniør
  • Projektleder
  • Energikonsulent
  • Miljøkonsulent 
  • Produktionschef.

Du kan også vælge at videreuddanne dig og tage en kandidatuddannelse til f.eks. civilingeniør.

Den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører i 2024 er iflg. IDA: 43.600,- kr. 

 

Tablist controls