Gå til hovedindhold

Professionsbachelor

Diplomingeniør i maskinteknologi

For dig der vægter bæredygtighed højt i arbejdet med design, innovation, konstruktion, udvikling og optimering af produkter, produktions- og procesanlæg.

Om uddannelsen

Uddannelsen er en fuldtidsuddannelse på 3½ år, i alt 210 ECTS-point.

Du lærer at analysere og forstå brugeradfærd, behov, materialevalg, design og konstruktion samt at styre projekter fra den første idéfase til den endelige levering.

Gennem uddannelsen arbejder du med innovation, udvikling og optimering af tekniske produkter og systemer. Du omsætter viden om materialer, mekanik, automation, robotteknologi, projektledelse og forretningsforståelse til at skabe bæredygtige løsninger, der gavner både industrien og samfundet.

I løbet af uddannelsen møder du en højteknologisk industri gennem virksomhedsbesøg, cases og reelle problemstillinger - og på 6. semester kommer du i praktik i en ingeniørvirksomhed, hvor du deltager aktivt i projekter og oplever, hvordan ingeniørarbejdet fungerer i praksis. Dette giver dig værdifuld indsigt i de mange funktioner og fagligheder, der indgår i ingeniørfaget.
Studerende der samarbejder

Tætte Relationer Skaber Tryghed og Læring
Vi tror på, at vi trives bedst, lærer mest og har det sjovest, når vi har en nær relation til hinanden. Derfor vægter vi et trygt studiemiljø, hvor du som studerende får tæt kontakt med dine medstuderende på samme semester, på tværs af semestre og med underviserne.

Du vil opleve samarbejde og dialog i hverdagen – både i undervisningen, under virksomhedsbesøg og i laboratorier og værksteder. Studerende og undervisere arbejder ofte side om side med projekter, der skaber en dynamisk og engageret studiekultur.

 

Overview Kalundborg

En attraktiv uddannelse i Biotekbyen Kalundborg

Kalundborg og omegn er kendt som Biotekbyen, da den har en høj koncentration af bio- og maskinteknologiske virksomheder. 

Her finder du verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion, Danmarks største raffinaderi, verdens første industrielle symbiose og ikke mindst nogle af verdens dygtigste ingeniører. 

Alt det kommer du til at møde igennem uddannelsen i bl.a. projekter, virksomhedsbesøg, ved gæsteforelæsninger, i mentorforløb og i praktikperioden.

Læs mere om Campus Kalundborg

maskinteknologi

Fremtid og karriere

Som diplomingeniør i maskinteknologi åbner du dine muligheder til en lang række maskinteknologiske brancher, hvor du kan være med til at optimere en produktionsproces. 

Diplomingeniører i maskinteknologi har gode jobmuligheder, da der er stor efterspørgsel og du vil bl.a. kunne søge job som:

  • Konstruktionsingeniør
  • Udviklingsingeniør
  • Projektleder
  • Energikonsulent
  • Miljøkonsulent 
  • Produktionschef.

Du kan også vælge at videreuddanne dig og tage en kandidatuddannelse til f.eks. civilingeniør.

Den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører i 2025 er iflg. IDA: 45.100 kr. 

 

Tablist controls