Bliv diplomingeniør i maskinteknologi
For dig, der gerne vil arbejde med innovation, udvikling og optimering af nye tekniske produkter og systemer.
For dig, der gerne vil arbejde med innovation, udvikling og optimering af nye tekniske produkter og systemer.
Kalundborg og omegn er kendt som Biotekbyen, da den har en høj koncentration af bio- og maskinteknologiske virksomheder.
Her finder du verdens største insulinfabrik, verdens største enzymproduktion, Danmarks største raffinaderi, verdens første industrielle symbiose og ikke mindst nogle af verdens dygtigste ingeniører.
Alt det kommer du til at møde igennem uddannelsen i bl.a. projekter, virksomhedsbesøg, ved gæsteforelæsninger, i mentorforløb og i praktikperioden.
Læs mere om Campus Kalundborg
Som diplomingeniør i maskinteknologi åbner du dine muligheder til en lang række maskinteknologiske brancher, hvor du kan være med til at optimere en produktionsproces.
Diplomingeniører i maskinteknologi har gode jobmuligheder, da der er stor efterspørgsel og du vil bl.a. kunne søge job som:
Du kan også vælge at videreuddanne dig og tage en kandidatuddannelse til f.eks. civilingeniør.
Den vejledende minimalløn for nyuddannede diplomingeniører i 2024 er iflg. IDA: 43.600,- kr.
Kvote 1: 5. juli kl.12.00
Her søger du alene på baggrund af adgangskvotienten fra din adgangsgivende eksamen (bemærk at der kan være specifikke adgangskrav).
Kvote 2: 15. marts kl. 12.00
Husk, at al eventuel dokumentation for fx erhvervsuddannelse, højskole og udlandsophold skal være modtaget inden denne dato.
1. september.
Falder den 1. i en weekend, er der studiestart den førstkommende mandag.
Du kan opnå SU til alle Professionshøjskolen Absalons ordinære uddannelser, hvis du opfylder kravene.
Hvis du er fyldt 18 år og er under uddannelse, kan du søge økonomisk støtte fra staten. Det kan både være som SU-stipendium og som SU-lån.
Stipendiet er et tilskud og skal normalt ikke betales tilbage. Lånene skal betales tilbage, når du er færdig med uddannelsen.
Hvornår kan jeg søge?
Du kan først søge SU til dit studie fra begyndelsen af august/januar.
Du søger om SU elektronisk på minsu.dk med dit NemID.
Måske har du allerede taget en anden uddannelse, som har overlap til diplomingeniøruddannelsen i maskinteknologi, men ønsker at skifte spor?
Eksempel på merit
- her for en uddannet produktionsteknolog
Er du produktionsteknolog og opfylder adgangskravene til diplomingeniøruddannelsen, er du sikret op til 75 ECTS point i merit, hvilket svarer til halveret studietid det første år, hvor du derfor kan arbejde i virksomheden 3,5 dage om ugen.
Du får merit/fritagelse for praktik, hvis du er i job som produktionsteknolog, og du kan derfor allerede efter 5 semestre begynde på afgangsprojektet. Du kan med fordel skrive dit afgangsprojekt i samarbejde med den virksomhed, du er ansat i.
Du kan læse mere om adgangskrav til diplomingeniøruddannelsen her
Opfylder du ikke de formelle optagelseskrav, kan du søge om optagelse via en IKV. Det kan du læse mere om her
Efter ansøgningsfristerne i kvote 1 og kvote 2 kan der være mulighed for at søge ind via efteroptaget. Det kan du læse mere om her.