Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Bioanalytikeruddannelsen

Kan du se dig selv i mødet med patienten, når du tager de prøver, du senere skal analysere i laboratoriet? Analyser af f.eks. prøver af blod, celler, væv, DNA og bakterier, som er en vigtig brik i lægens diagnosticering af en patient?

Om uddannelsen

Uddannelsen er en fuldtidsuddannelse på 3½ år, i alt 210 ECTS-point.

Igennem uddannelsen arbejder du i en vekselvirkning mellem teori og praksis, hvor den teoretiske viden prøves af både i laboratoriet på campus og i dine praktikperioder - det vi også kalder den kliniske undervisning. Du er i praktik/klinik i 5-7 perioder i løbet af uddannelsen, og her vil du møde en række af de kliniske specialer inden for bioanalyse.

Praktikgaranti

På uddannelsen er du sikret en praktikplads gennem hele uddannelsen.

Praktikken foregår på de laboratoriemedicinske afdelinger på Region Sjællands sygehuse.

Det siger de studerende

Liv Kjøller, Kalundborg

"Det optager mig, at man som bioanalytiker godt kan blive en lille smule nørdet, lidt kemiagtig. Fx at man på en patologisk afdeling kommer helt ned i detaljen og arbejder med væv, man har farvet, og så ser man, hvordan vævet er opbygget. Når jeg er i praktik, sætter jeg også pris på hver dag at møde nye patienter." fortæller Liv Kjøller, som under uddannelsen også har valgt et praktikforløb i Uganda.



Læs mere om Livs uddannelsesvalg.

Liv Kjøller Bioanalytikerstuderende

Christian Lodahl, Næstved

”I min praktik på biokemisk afdeling analyserede vi blodprøver, og kiggede meget på antistoffer. De første uger analyserede vi meget på personer, som troede, de havde kyssesyge. Vi tog 25 prøver ad gangen, og symptomerne hos primært de unge skulle analysere nærmere. Har du sygdommen? I hvilken grad er du evt. ramt? Er du immun overfor den, fordi du måske var ramt af den, da du var lille? Alt det var jeg med til at undersøge,” forklarer Christian Lodahl. 



Læs mere om Christians erfaringer.

Christian Lodahl bioanalytikerstuderende

Sofie Witthøft, Næstved

"Vi kommer vidt omkring med bioanalytikeruddannelsen. Både når vi er ude i praktik, men selve undervisningen er også skruet sammen, så vi hele tiden bliver mindet om, hvor bredt og relevant studiet er,” siger hun og nævner, at hun på Absalon fx har deltaget i et projekt om en analysemetode, som man bruger, når man undersøger DNA.

Læs mere om Sofies uddannelsesvalg, praktikophold mv.

Sofie Witthøft bioanalytikerstuderende
Bioanalytiker med mikroskop

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet bioanalytiker er du kvalificeret til job på forskellige medicinske laboratorier på fx sygehuse, universiteter og i medicinal- og biotekindustrien.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.