Gå til hovedindhold

Bliv fysioterapeut

For dig, der gerne vil arbejde med at behandle og træne mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner.

Om uddannelsen

Fysioterapeutuddannelsen er en 3½-årig professionsbacheloruddannelse, der kombinerer teori og praksis i høj grad. Det er en mellemlang videregående uddannelse, hvor du får en solid faglig basis samtidig med, at du lærer et konkret håndværk.

Under uddannelsen udvikler du dig både fagligt og personligt, hvilket gør dig i stand til at arbejde med forskellige grupper af mennesker. 

Uddannelsen giver dig mulighed for at opnå en bred vifte af kompetencer, der spænder fra praktiske færdigheder til teoretisk viden og personlig udvikling.

Du vil blive udfordret på alle områder, da uddannelsen er meget alsidig og kræver, at du engagerer dig fuldt ud i både det praktiske arbejde og den teoretiske forståelse. Dette gør dig godt rustet til at møde de mange forskellige situationer og mennesker, du vil støde på som fysioterapeut.

Læs mere om uddannelsen

Praktik

I løbet af de 3,5 år, som uddannelsen varer, er du sikret en praktikplads i sammenlagt 28 uger, fordelt på fire perioder. Disse praktikophold giver dig mulighed for at afprøve dine færdigheder inden for fysioterapi i praksis.

Under praktikken får du værdifuld erfaring med arbejdet som fysioterapeut, uanset om du er på et sygehus, i den kommunale sektor eller i en privat praksis.

I løbet af uddannelsen vil du gennem dine praktikophold komme til at arbejde med forskellige patientgrupper og situationer, hvilket vil styrke din faglige og personlige udvikling. 

Praktikken sikrer, at du hele tiden kan omsætte den teoretiske viden, du får på uddannelsen, til praksis, og dermed bliver godt rustet til dit fremtidige arbejde som fysioterapeut.

Du er garanteret en praktikplads gennem hele uddannelsesforløbet.

Fremtid og karriere

Som færdiguddannet fysioterapeut har du en lang række jobmuligheder i både kommuner, region og i det private samt i udlandet.

F.eks. i: 

  • Sygehusene, med både akutte patienter og rehabilitering efter funktionstab.
  • Privat praksis, med behandling af kroniske og akutte lidelser i bevægeapparatet, samt sygdomsforebyggelse og sundhedsfremmende initiativer.
  • Sundhedscentre, træningscentre og aftenskoler, med undervisning og rådgivning
  • Bedriftssundhedstjenesten, skoler, private virksomheder, idrætsorganisationer og idrætsklinikker og institutioner 
  • Kommuner, med sagsbehandling

Du har også mulighed for at specialisere dig yderligere ved at tage en diplom-, master- eller en kandidatuddannelse

Læs mere

Tablist controls