Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Fysioterapeutuddannelsen

Som fysioterapeut behandler og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner.

Du får ansvar for menneskers sundhed og livskvalitet med udgangspunkt i kroppen gennem behandling, træning og rådgivning.

Det siger de studerende

Kristine Friis Kjær

"Jeg har altid vidst at arbejde med mennesker var vejen frem for mig, og det at hjælpe folk i min hverdag, var yderst vigtigt. Jeg valgte fysioterapi, da jeg var i studiepraktik i 3.g, hvor jeg blev fascineret af, hvor meget de studerende vidste om kroppen. Det måtte jeg også bare lære! Jeg har ikke fortrudt, og jeg synes, jeg bliver udfordret i både teori og praksis".

Kristine, fysioterapeutstuderende og studenterambassadør.

Læs om Kristines vej til at blive fysioterapeut her

Foto af Kristine fysioterapeutstuderende
Foto af fysstuderende med kvindelig patient

Om uddannelsen

Som fysioterapeut behandler, rådgiver og træner du mennesker, der skal udvikle eller genfinde deres bevægelsesevner.

Fysioterapeutuddannelsen er en 3½-årig professionsbacheloruddannelse. Det er en mellemlang videregående uddannelse med høj grad af integration mellem teori og praksis.

Gennem din uddannelse opnår du gennem fysioterapeutisk teori og anatomi et solidt og grundlæggende kendskab til kroppens muskler, led, nervesystem og fysiologiske funktioner. Dette bliver ikke til fysioterapi, før det er kombineret med psykologi, kommunikation og en helt grundlæggende forståelse af, hvad det vil sige at arbejde professionelt med sundhed og sygdom.

Læs mere om uddannelsen

Praktikgaranti

På uddannelsen er du sikret en praktikplads gennem hele uddannelsen. Den kliniske undervisning foregår på en fysioterapeutisk arbejdsplads.

Foto af fysstuderende med tre ældre patienter

Fremtid og karriere

Fysioterapeuter arbejder blandt andet på sygehuse med patienter med akutte lidelser, samt med rehabilitering efter funktionstab. I privat praksis behandles kroniske og akutte lidelser og med sygdomsforebyggelse.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.