Gå til hovedindhold
Lærer

Bliv lærer

Vil du arbejde ambitiøst med at løfte børn og unge, skabe fællesskaber og klæde dem på til verden? På læreruddannelsen lærer du at planlægge, gennemføre og evaluere undervisning, og du får stærke kompetencer i kommunikation, psykologi og samarbejde.

Om uddannelsen

På læreruddannelsen opbygger du både et teoretisk og praktisk grundlag til at støtte elever i deres udvikling af faglige, sociale og demokratiske kompetencer.

Som lærer er du en vigtig person i børn, unge eller voksnes læring og udvikling, og du formidler viden, normer og kultur med faglighed, engagement og pædagogiske kompetencer.

Du tilegner dig kompetencer til at planlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere undervisning.

Du skal have et obligatorisk undervisningsfag. Du kan her vælge mellem dansk (1.-6.kl. eller 4.-10.kl), matematik eller engelsk.

Du skal derudover have to undervisningsfag, som kan vælges blandt de øvrige fag
Glad studerende der læner sig op af landkort

Lærerprofiler

En læreruddannelse bygger du som udgangspunkt af 3 undervisningsfag, eller du kan vælge en af Absalons målrettede profiler. 

Specialpædagogisk profil
Vær med at til hjælpe børn der har svært i skolen. 

Musikprofil
En uddannelse fyldt med musik.

International talentlinje
Læs sammen med studerende fra både ind- og udland.

Sport og bevægelse
Talentlinje med fokus på idræt og bevægelse

Sprogprofil
Sprog som en central del af uddannelsen og mulighed for praktik på særligt udvalgte skoler

Naturvidenskabelig talentlinje
For dig, som er vild med matematik, naturfag og teknologi.

Praktik

I læreruddannelsen er der i alt 4 praktikperioder fordelt over uddannelsen.

Allerede på 1. år kommer du i praktik en dag om ugen på den samme skole ved siden af studiedagene. På den måde kan du hele tiden bruge teorien fra studiet i din praktik og samtidig reflektere over dine praktikoplevelser, når du er tilbage på studiet. Efter et halvt år på uddannelsen er du i praktik i en sammenhængende periode på cirka en måned, hvorefter du fortsætter med praktik en dag om ugen.

På Absalon lægger vi vægt på en tæt integration af praksis i fagene - også når du ikke er i praktik.

Vi har etableret et unikt samarbejde med en række skoler i Region Sjælland, og sammen med dem undersøger vi aktuelle problemstillinger og finder nye innovative løsninger til brug i skolens hverdag.

Læs mere

 

Studerende på trappe

Fremtid og karriere

Der er i disse år stor efterspørgsel på uddannede lærere i Region Sjælland, og med en stærk læreruddannelse har du gode muligheder for at få job tæt på din bopæl.

Udover at arbejde som lærer kan du hele tiden gå nye veje med uddannelsen f.eks. igennem efter-/videreuddannelse, lederstillinger mv.

Som lærer kan du blive ansat i en lang række forskellige funktioner, og du kan bruge din formidlingskompetencer i forskellige miljøer. 

Det kan for eksempel være i:

  • Folkeskoler
  • Privatskoler
  • Efterskoler
  • Specialskoler
  • Offentlig og privat regi med formidling for øje

Læs mere

 

Tablist controls