Gå til hovedindhold

Professionsbachelor Ergoterapeutuddannelsen

Vil du arbejde med at hjælpe mennesker, der er udfordret på evnen til at udføre aktiviteter i deres dagligdag?

Som ergoterapeut bliver du ekspert i hverdagens aktiviteter og tilegner dig viden til at kunne rådgive i brug af hjælpemidler og tilrettelæggelse af hverdagsaktiviteter.

Det siger de studerende

Jeg får løbende et indblik i alle de muligheder jeg har som ergoterapeut

Da 22-årige Rikke Andersen begyndte at studere til ergoterapeut, var det men ambitionen om at arbejde med mennesker – især børn, samt opbygge relationer og gøre en forskel for andre. Men især gennem praktikkerne, får hun løbende et indblik i de mange muligheder man har som ergoterapeut. 

Læs Rikkes historie her.

”Første gang jeg så den robotarm, blev jeg forelsket.”

Alexander Baran benytter sig blandt andet af robotteknologi til genoptræning efter hjerneskader i sit arbejde på neurologisk afdeling på Center for Neurorehabilitering Hospitalet Filadelfia.

Læs Alexanders historie her

Alexander kigger ind i kameraet.

For ergoterapeuten Christopher er det ”sindssygt smukt” at bringe patienter tilbage til livet

Ergoterapeuten Christopher arbejder med patienter der er indlagt akut. For ham er både arbejdet og det fællesskab der er på hospitalet noget helt specielt.

Læs Christophers historie her

Om uddannelsen

Uddannelsen er en fuldtidsuddannelse på 3½ år, i alt 210 ECTS-point. 

Hvert semester har en varighed på ca. ½ år og udgør 30 ECTS-point.

I uddannelsen indgår i alt 28 ugers klinisk undervisning. De er fortrinsvis placeret på 4. 5. og 6. semester. Igennem hele uddannelsen er der fokus på kobling mellem teori og praksis.

Uddannelsen giver dig kompetencer til at behandle og genoptræne både børn og voksne til at opnå en velfungerende hverdag, når deres færdigheder af en eller anden årsag er gået tabt, eller at forebygge, at dette sker. På den måde får du ikke blot indflydelse på andre menneskers dagligdag men også deres fremtidige liv.

Du afslutter uddannelsen med et praktikophold og et bachelorprojekt.

Læs mere om uddannelsen

Praktikgaranti

På uddannelsen er du sikret en praktikplads gennem hele uddannelsen. Den kliniske undervisning foregår på en ergoterapeutisk arbejdsplads.

Fremtid og karriere

Du kan få job i kommuner, på sygehuse og andre offentlige og private institutioner. Det kan være arbejde med børn på specialskoler, i kommunens myndighedsafdeling med hjælpemidler og på genoptræningscentre.

Kontakt en studerende

Hør mere om studiet og livet som studerende. Du kan også blive studerende for en dag eller komme forbi til en rundvisning på campus.

Mød os - dit uddannelsesvalg

Læs mere om hvordan, hvornår og hvor du kan møde Absalon - f.eks. på uddannelsesmesser, Åbent Hus-arrangementer eller gennem brobygningsforløb.

Bliv opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsservice og få besked, når der er nyt om vores uddannelser, events og deadlines.